SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'de İsyan Büyüyor..

A- A+ PAYLAŞ

Suriye'deki isyanın merkezi olan Dera'da polisin açtığı ateşte en az 20 kişi öldü. İsyan ateşi başkent Şam ile 29 yıl önce 10 bin kişinin katledildiği Hama'ya da sıçradı.

Ortadoğu ülkelerinde yine kritik bir Cuma günü yaşanıyor. Yemen’de onbinlerce insan başkentte toplanırken, bir haftaya yakın bir süredir olayların yaşandığı Suriye’de de sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Gösterilerin merkezi konumundaki Dera kentinde dün yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenleniyor. Cenaze töreninde toplanan binlerce kişi sloganlar atarak yürüyüşe geçti. El Cezire televizyonuna bağlanan göstericiler polisin ateş açtığını en az 20 kişinin öldüğünü söyledi. Makinalı tüfek seslerinin işitildiği çatışmalarda Hafız Esad'ın heykeli ateşe verildi.

Devlet Daşkanı Beşar Esad'ın kardeşi olan Cumhuriyet Muhafızları'nın komutanı olan Mahir Esad aleyhine sloganlar atan göstericiler "Mahir Golan'ı kurtar" diye bağırdılar. Çevre köy ve kasabalardan da yüzlerce kişinin Dera'ya doğru harekete geçtiği haberleri geliyor.

OLAYLAR HAMA'A SIÇRADI
Olaylar, 1982'de Müslüman Kardeşler'in başlattığı ayaklanmanın kanlı bir biçimde bastırıldığı Hama'ya da sıçradı. El Cezire televizyonu, kentte binlerce kişinin Şam yönetimi karşıtı gösteri düzenlediğini duyurudu. Göstericilerin, Esad ailesinin bir an önce yönetimi bırakması yönünde sloganlar attı. Af Örgütü'nün verilerine göre 29 yıl önce kentte yaşanan çatışmalarda 10 ila 25 bin kişi ölmüştü.

BAŞKENT ŞAM DA KARIŞTI
Potestocuları desteklemek isteyen bir grup da başkent Şam’da bir gösteri düzenledi. Görgü tanıkları yüzlerce kişinin katıldığı eylemlerde güvenlik görevlilerinin göstericileri dağıttığı ve onlarca kişiyi tutukladığı söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız