SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suriye'de Şehid Olmuş.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:51
A- A+ PAYLAŞ

ABD savaş uçaklarının Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik saldırısı sırasında bulunduğu evin bombalanması sonucu ölen Malatyalı Aktivist- Yazar Yakup Alnıak'la (büyük fotoğrafta sağ başta oturan) birlikte yeraldığı, Alınak'ın kendi twitter hesabında da yayınlamış olduğu bir  fotoğrafı twitter hesabından paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Alnıak'ın Suriye'de şehid olduğunu belirterek, başsağlığı dileklerini ifade etti.

İki ay önce İyilikder Kurban organizasyonu ile ilgili çalışma yapmak üzere Suriye'ye gittiği, mensubu olduğu Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin ölümünden sonra internet sitesinde yayınladığı taziye mesajında ifade edilen Alnıak'la ilgili fotoğrafları twitter hesabında paylaşan Çakır, birlikte yeraldıkları fotoğrafın altına da "Geride kalan koca bir hüzün.." diye yazdı.

Alnıak'ın ölümü ile ilgili olarak, Meşale Derneği'nin internet sitesinde, "Yakup Bülent Alnıak, Gazze'deki kardeşlerimize yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde  yer almış ve "Mavi Marmara'nın Serencamı" adlı kitabı kaleme almış aktivist ve yazardı. Alnıak İki çocuk babasıydı.

Yakup Bülent Alnıak, İYİLİKDER ve Meşale Derneği'ne hizmetleri olmuş bir kardeşimizdi. Suriye'ye yaklaşık 2 ay önce giden Yakup Alnıak kardeşimizin İYİLİKDER Kurban organizasyonu ile ilgili bir görevi bulunmamaktaydı. 

Alnıak, Suriye'de yaşanan insanlık dramı ile ilgili "3. Yılında Suriye Dramı" adlı bir kitap çalışması yapıyordu. Son saldırılarda İdlib'de kaldığı evin ABD tarafından bombalanması sonucu hayatını kaybetmiştir."deniliyor. Mesajda, Alnıak'ın görevi ile ilgili "..Kurban organizasyonu ile ilgili bir görevi bulunmamaktaydı.." ifadesinde yeralan 'bulunmamaktaydı' ibaresinin yanlışlıkla yazıldığı değerlendiriliyor.

Bu arada, acılı baba Ahmet Alnıak da, Suriye'de defnedilen oğlunun cenazesinin Malatya'ya getirilmesi için ilgililere başvurduklarını belirterek, "Getirebilirsek getireceğiz" demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız