SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyeli Mülteciler Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:44:25
Suriyeli Mülteciler Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçan bin 276 mülteci, minibüslerle Malatya’ya getirilerek öğrenci yurdu ve yatılı okula yerleştirildi. 
 
Beşar Esad’ın baskısından kaçıp Hatay’dan sınırı geçen Suriyeliler, burada minibüslere bindirilerek güvenlik önlemleri altında Malatya’ya getirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın koordinasyonunda Malatya’ya gelen ilk ekipte 54 minibüste bulunan 944 Suriyeli, il merkezindeki Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik önlemi aldığı, 112 acil servisin sağlık, müftülük ve İnönü Üniversitesi'nin de Arapça tercüman desteğinde bulunduğu Suriyeli mülteciler, minibüslerden indirilerek kontrollü bir şekilde öğrenci yurduna yerleştirildi. Çok sayıda bebek ve küçük yaşta çocuğun da bulunduğu Suriyelilerin, yanlarında küçük parça eşyalar da getirdikleri görüldü. Suriyeli mültecilerden rahatsız olanlara 112 acil servis ambulansında sağlık hizmeti verildi. Yurda yerleştirildikten sonra yurt idaresi tarafından temiz nevresim ve sabun dağıtılan Suriyelilere, 3 öğün yemek verileceği belirtildi. 
 
Malatya’ya gönderilen ikinci kafilede ise 11 araçla gelen 332 Suriyeli, Battalgazi ilçesindeki Yatılı Bölge Okulu’na yerleştirildi. AFAD İl Müdürü Ercan Önal, toplam bin 276 kişinin geldiğini söyleyerek, mültecilerin gece saat 15.00’den itibaren kente gelmeye başladığını ve bu sayının artabileceğini de kaydetti. Önal, Emniyet ile güvenlik, müftülük ve İnönü Üniversitesi ile tercüman, Sağlık Müdürlüğü ile de sağlık hizmeti desteği aldıklarını aktardı.
 
Suriyeli mülteciler için yurtlarda sürekli Arapça tercüman görevlendirilirken, güvenlik önlemleri için de polis ekipleri bulundurulacak. Malatya’ya yeni mülteci gönderilmesi halinde, bazı okul pansiyonları ile yatılı okul ve bazı misafirhanelerin de hazır bekletildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız