SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyeli Sığınmacılarla Yürüdü

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:36:46
Suriyeli Sığınmacılarla Yürüdü
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın koordinasyonunda oluşturulan Göçmen ve Mülteci Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Edirne'de bekleyen Suriyeli mültecilerin sorunlarını yerinde inceledi. Heyet bir süre Suriyeli mülteciler ile birlikte İstanbul’dan Edirne’ye yürüdü.

Aylan bebeğin karaya vuran naaşının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda oluşturulan Göçmen ve Mülteci Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, mültecilerin yoğun olarak bulunduğu E-6 kara yolunda mültecilerle birlikte yürüyerek incelemelerde bulundu.Mülteci grupların temsilcileri ile bir araya gelen heyet , sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapıp,  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan da bilgiler alacak.

Ailesi ile birlikte yalınayak İstanbul’dan Edirne’ye giden  Hayam bebekle uzun süre ilgilenen Ağbaba, umuda yürüyen Suriyeli mültecilerin temsilcileriyle de görüşerek sorunlarını dinledi. Heyette, Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İstanbul Milletvekili Selina Doğan, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Özcan Purçu ile Muğla Milletvekili Nurettin Demir yer alıyor. Heyet incelemelerinin ardından bir rapor hazırlayarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak.

Edirne yolunda mültecilerin  büyük bir dram yaşadığını kaydeden heyet başkanı Veli Ağbaba, “Almanya’nın 1 milyon mülteciyi alacağız demesi Suriyeli mültecilerde heyecan yarattı. Bu, sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın ve Avrupa’nın sorunu.Ve sadece iktidara bırakılmayacak kadar ciddi bir mesele. Türkiye’nin bir tampon görevi görmemesi gerekiyor.  Türkiye, kapıyı açıyorsa batı ülkelerinin de  kapıyı açması lazım. Burada en çok Avrupa ülkelerine görev düşüyor’’dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Dünyanın gündemine gelen bu soruna yönelik bir komisyon kurduk. İlk ziyaretimizi Edirne’ye yapıyoruz. Edirne’de ve İstanbul’da incelemelerde bulunacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yapacağız. Belediyelere yönelik bir genelge yayınladık, yardım masaları oluşturuyoruz. CHP’li belediyeler Türkiye’nin dört bir yanında  mülteciler için duyarlı olacak. Edirne Belediyesi,mültecilerin  sağlık, yeme ve içme konusunda her türlü ihtiyacı sağlıyor. İstanbul Esenler Otogarı’ndaki mültecilere de Bakırköy Belediyemiz yardım ediyor. Gerekirse bu konuyla ilgili hükümetle de biraraya gelmeye hazırız.”ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız