SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyeli ve Yemenlilere Yardım

0
Güncellendi - 2019-04-25 19:15:32
Suriyeli ve Yemenlilere Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Suriyeli ve Yemenli ihtiyaç sahibi ailelere 4 tır gıda malzemesi ile 214 bin 67 lira nakdi yardım gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olduğunu ve bunların bir kısmının Türkiye'ye sığındığını belirterek Suriye'deki ihtiyaç sahipleri ile Yemenli çocuklar için yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Daha önce de Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası yaptıklarını anımsatan Tatlı, şöyle devam etti:

"Bugün de Suriyeli kardeşlerimiz ve Yemen'de yaşam mücadelesi veren çocuklar için yardım kampanyası başlattık. Suriye'ye 4 tır insani yardım malzemesi göndereceğiz. 1 tır muhtelif gıda ile 3 tır un göndereceğiz. Tırlarla Gaziantep, Kilis ve Hatay üzerinden ilgili makamların izniyle Suriye'de belirlenen bölgelere yardımlar ulaştırılacak. Toplanan  214 bin 67 lira da Yemen için kullanılacak. Biz Suriye'deki iç savaşın bir an önce sonlanmasını ve Yemen'deki dramın son bulmasını temenni ediyoruz."

Tatlı, kampanyaya destek vererek yardımda buluna öğrenci ve veliler ile İHH Malatya Şubesine teşekkür etti.

Malatya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ömer Derin de Yemen'de açlık çeken çocuklar ile Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla kampanyayı başlattıklarını belirterek "Bu yardımlar oradaki sorunu çözmeyecek maalesef, sadece dostluğumuzun göstergesi. Yemen ve Suriye'de dram çok büyük, oralarda milyonlarca kişi aç. Sadece Yemen'de 85 bin çocuğun açlık ve açlığa bağlı sebeplerden öldüğü konuşuluyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tatlı, 214 bin 67 liralık yardım çekini Yemen'e ulaştırılması için Derin'e teslim etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kapadokya5 (4 yıl önce)
    vatandaş toplasın sizde poz verin ne güzel
    0
    0
    Yanıtla