SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyeliler de Katıldı

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Geliştirme Başkanlığı e-devlet Koordinatörlüğü ile Malatya Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği ve kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, daha etkili ve verimli yürütülmesi amacı ile başlatılan e-valilik projesinin uygulama çalıştayı başladı. Çalıştaya Suriye'den de bir heyet katıldı.

İnönü Üniversitesi Bilimsel Teknolojik Araştırma Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ve Vali Ulvi Saran, Suriye Arap Cumhuriyeti Humus Valisi ve Belediye Başkanı Muhammed İyad Gazal, İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, rektör yardımcıları, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, KOSGEB ve 1. 2. OSB yöneticileri, bazı Suriye heyeti temsilcileri, bazı sivil toplum örgütleri yöneticileri ve üniversitenin akademik üyeleri katıldılar.

Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, böyle bir çalıştayın üniversitenin ev sahipliğinde düzenleniyor olmasından mutlu olduğunu belirtti.

Malatya Valisi Ulvi Saran, "Devletin yürüttüğü hizmetlerin gerekli alt yapısı hazırlanıp uygulanmasına geçilmesi amacıyla Başbakanlık İdaresi Geliştirme Başkanlığı e-devlet Koordinatörlüğü ile birlikte düzenlediğimiz bu çalıştay sonrası Valiliğimiz de e valilik uygulamasına geçmiş olacaktır. Türkiye’nin elektronik hizmet yarışında geri kalmamak için yürüttüğü ve elektronik ortamda web teknolojilerinin kullanımı çalışmaları çerçevesinde valilik olarak biz de çalışıyoruz. Hiç şüphesiz ülkeler arasında yoğunlaşan bu iş ve kültürel faaliyetler, bilgi ve teknolojinin yaygınlaşması ile mümkün hale geldi. Dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna ticaret yapmanın bir engeli kalmadı" dedi.

Vali Saran, haberleşme ve diğer faaliyet alanlarında artık kağıt üzerinde haberleşme yapılmadığını belirterek, bilgi ve teknolojideki gelişmelerin ortaya koyduğu gelişmelerin her türlü faaliyeti etkilediğini vurguladı. Hayatın her alanında var olan bilgi ve teknolojik gelişmelerin kamu hizmetlerinde de kullanılması gerektiğini söyleyen Vali Saran, gerekli alt yapı ve sistemin oluşturulması ile kişilerin evlerinde ve bürolarında kamu işlemlerini elektronik sistem üzerinden yaparak tasarrufunda sağlanabileceğini ifade etti.

Humus Valisi ve Belediye Başkanı Muhammed İyad Gazal ise konuşmasında, "Ekonomik alanda büyümemiz için Türkiye'nin desteği gerekli. Çünkü Türkiye ülkeler arasında kardeşliği sağlamıştır. Türk milletinin düşmana karşı durması ve Türkiye hükümetinin Gazze'deki kardeşlerimize düşmanın yaptığı kötülükleri unutmaması ve İstanbulluların şimdiye kadar yaptıkları tezahüratlar ve Türklerin Filistinlilerin yanında yer alması Araplar arasında takdir kazanmıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde kendileriyle yakından ilgilenmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Suriye Arap Cumhuriyeti Humus Valisi Muhammed İyad Gazal, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirtti.

Humus Valisi Muhammed İyad Gazal, Malatya ile Humus şehri arasındaki ilişkilerin başlaması nedeniyle ortak bir site hazırlayarak yayına verdiklerini de söyledi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Malatya sunumu yapıldı. Başbakanlık e-devlet Danışma Grubundan Dr. Ramazan Altıok tarafından e-devlet uygulaması hakkında bilgiler sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlatıldı. Başbakanlık e-devlet Danışma Grubundan Emin Sadık Ayhan tarafından, Kamu yönetiminde e-dönüşüm için Türkiye'nin durumu hakkında bilgi verildi.

Çalıştayda Suriye'deki Ulusal e-devlet stratejisinin mevcut durum ve yol haritası anlatılarak, Humus Valiliği'nin e-hizmetleri konusunda bilgiler aktarıldı.

Öte yandan, Malatya Valiliği ile Humus Valiliği arasında ticari, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak çalışmaların başlatılması için görüşmeler yapıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız