SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyeliler İçin 500 Koli Yardım Toplandı

0
Güncellendi - 2016-02-11 00:48:34
Suriyeliler İçin 500 Koli Yardım Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde ülkelerindeki savaştan dolayı hayatlarının geri kalan kısmını Malatya’da sürdüren Suriyeliler için başlatılan “Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk’ da Sen Giydir” Yardım kampanyası tamamlandı.  Kampanyada toplanan 500 koli yardım paketi Suriyeli ailelere teslim edilecek.

Geçtiğimiz kış ayında düzenlediği kampanya ile 250 aileye yiyecek, giyecek ve ilaç yardımında bulunan Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonuyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk’ da Sen Giydir” Yardım kampanyasında Muhtarlıklar, Okullar, Camiler ve Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde yardım noktaları oluşturuldu. Duyarlı vatandaşlar tarafından bırakılan battaniye, kıyafet-ayakkabı, kuru gıda ve ilaç bağışlarının paketleme işlemi Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezinde yapıldı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kampanyada toplanan yardımların kutulama işlemlerinin gerçekleştiği Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezini ziyaret ederek yardım kampanyasına ilişkin bilgiler aldı.

Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ile birlikte yardımların paketlendiği depoda incelemelerde bulunan Başkan Polat, "Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezi idarecileri tarafından projelendirilen, Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinin tamamının katılımıyla düzenlenen Yardım Kampanyasına duyarlı vatandaşlar tarafından bırakılan yardımlar paketlendi. Projenin hedefi ilimizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzatmaktır. Vatandaşlarımız, cami imamlarımız, muhtarlarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz imkânları doğrultusunda yardım kampanyasına katkı sağladılar. Battaniye, kıyafet-ayakkabı, kuru gıda ve ilaç bağışlarıyla 500 koli yardım malzemesi toplandı. Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde bu yardımlar paketlendi. Gerek biz, gerekse de yardım kuruluşları aracılığıyla bu yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Yardım kampanyasına katılan Yeşil Konak Eğitim Merkezleri İdarecileri, Öğretmenlerimizi, minik yavrularımızı ve duyarlı tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Şahnahan mahallemizin bu projede motor gücü temsil etmesi ayrı bir güzelliktir" dedi.

Yardım kampanyasında emeği geçenleri tebrik eden Başkan Polat, "Geçen sene sadece Şahnahan'da gerçekleşen yardım kampanyasını bu yıl genişleterek Beş Yeşil Konak Eğitim Merkezlerimizin bu projeye dâhil olmasını sağladık. Hz. Muhammed ( SAV) Hadis-i Şerifinde "Veren el, alan elden üstündür" ve "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" diye buyuruyor. Bizler böyle bir anlayışa sahip bir dinin mensuplarıyız. Bizim dinimiz, medeniyetimiz, geleneklerimiz, kültürümüz komşuya ve yardıma ihtiyacı olana el uzatmamız gerektiğini öğretmiştir. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız