SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyeliler Kayısı İşçisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:42:54
Suriyeliler Kayısı İşçisi
A- A+ PAYLAŞ

Kobani'deki savaştan kaçan Suriyeli sığınmacılar, Malatya'da kayısı hasadında çalışarak, hayatlarını sürdürüyorlar. 

Malatya'da kayısı hasadı başladı. Yaklaşık 35 derece sıcak altında çalışan işçiler, hem kayısı hasadı yapıyor hem de oruç tutuyor. Sıcakların kendisini iyice hissettirdiği bugünlerde ekmek parası için Malatya'ya akın eden mevsimlik işçiler arasında Kobani'den gelen Suriyelilerde yer alıyor. 

Ülkelerinde çıkan savaş nedeniyle yurtlarını terk ederek, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Malatya'da kayısı hasadında çalışarak, hayatlarını sürdürüyorlar. 

Kayısı hasadında 9 kişilik ailesiyle birlikte çalışan Suriyeli Fatma Yusuf, Kobani'deki savaştan kaçarak, Türkiye'ye geldiklerini ifade etti. 

Yusuf, sıcak ve oruca rağmen çalıştıklarını belirterek, Türkiye'nin kıymetlerini bildiğini kaydetti. 

Kayısı hasadında çalıştıklarını ve işlerinin iyi olduğunu dile getiren Yusuf, "Elbistan'da ayçiçeği ve şeker pancarı çapasında çalıştık. Şimdi de Malatya'da kayısı hasadında çalışıyoruz. Malatya'da çadırda kalıyoruz. Başka iş olursa gideriz" dedi. 

Savaştan kaçan ve Türkiye'de ailesiyle birlikte yaşamını sürdüren 19 yaşındaki Yusuf Mahmud Ali ise, savaştan kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Ali, Türkiye'ye çalışmaya geldiklerini belirterek, "IŞİD memleketimize girdi, adam öldürüyordu. Bizde mecburen kaçıp, Türkiye'ye geldik. Burada çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de çeşitli illerde çalıştıklarını kaydeden Ali, "Savaş biterse 5 dakika bile durmayız, geri memleketimize döneriz" ifadesini kullandı. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız