SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyelilerden Kefenli Eylem

0
Güncellendi - 2016-01-17 16:56:33
Suriyelilerden Kefenli Eylem
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şam Derneği üyeleri, Suriye’nin Madaya köyünde açlıktan ölümleri ve dünyanın buna sessiz kalmasını kefenli eylemle protesto etti.

Soykan Meydanı’nda toplanan Malatya Şam Derneği üyesi Suriyeli mülteciler, Suriye devletinin kuşatması altında olduğu için açlıktan ölümlerin yaşandığı Madaya köyündeki ölümlere karşı uluslararası camianın sessiz kalmasını protesto etti. Türkçe ve Arapça pankartlar açan protestocular, tekbirler getirdi. Grup adına açıklama yapan Yasir Bozkurt, dünyaya bir mesaj vermek için toplandıklarını belirtti.

MALATYA ŞAM DERNEĞİ ÜYELERİ, SURİYE’NİN MADAYA KÖYÜNDE AÇLIKTAN ÖLÜMLERİN YAŞANDIĞI VE DÜNYANIN BUNA SESSİZ KALMASINI KEFENLİ EYLEMLE PROTESTO ETTİ. (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

Madaya’da insanların açlıktan öldüğüne dikkat çeken Bozkurt, gelişmiş ülkelerin buradaki içler acısı durum karşısında hiç ses çıkarmadığını ifade etti. Bozkurt, şunları söyledi:

“Biz Müslümanlar bir vücut gibi olmalıyız. Gözümüz Şam’da, kalbimiz Kudüs’te, vücudumuz Malatya’da vicdanımız Madaya, Guta ve tüm kuşatma altındaki mazlum coğrafyalarda. Allah’tan başka sığınacak kimsesi olmayan bu mazlumlar her gün bombardıman zulüm ve açlıktan ölüyorlar. 21. Yüzyılda insan haklarından dem vuran büyük devletler, çağdaş medeniyetler çıkarları söz konusu olunca nasıl da kör sağır dilsiz oluyorlar. 3 maymunu oynuyorlar. Paris’te insanlar ölünce ayağa kalkan dünya Suriye’ye neden bu kadar sessiz. Bizler Müslümanız. Komşumuz aç iken nasıl tok yatabiliriz. Bizler ziyafet sofralarının başında, sıcak yataklarımızda ömrümüzü tüketirken bunun hesabını hiç şüphesiz Allah’a vereceğiz. Müslüman kanı bu kadar mı ucuz. Nerede Ömerlerimiz Selahaddinlerimiz. Nerede Müslümanların yiğitlikleri, güçleri, izzetleri onurları? Zalime dur diyemezken kardeşlerimizin yanında olamamışken hiç değilse dualarımızda unutmayalım. Üzülmeyin gevşemeyin galip gelecek olan bizleriz.”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız