SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'ye Ateşle Karşılık...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:37
Suriye'ye Ateşle Karşılık...
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne Suriye tarafından düşen ve 5 kişinin ölümüne neden olan top mermisinin ardından Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları, Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Uçaklar vurulacak hedeflerin koordinatlarını belirledikten sonra bu hedefler top atışıyla vuruldu.

DİYARBAKIR'DAN JETLER KALKTI

Suriye'den gelen ve Akçakale'de 2'si kadın 3'ü çocuk 5 kişinin ölümüne neden olan top mermisinin ardından Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde büyük bir hareketlilik yaşandı. Üsten saat 18.00 sıralarında 'acil emirle' silahlı olarak havalanan 5 F-16 savaş uçağı ile Malatya 7'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan RF-4E keşif uçakları, Türkiye-Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Suriye hava sahasını ihlal etmeyen savaş uçakları Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan askeri hedefleri belirledi.

F-16'LAR TESPİT ETTİ OBÜSLER VURDU

Belirlenen askeri hedeflerin koordinatları da tespit edilerek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bildirildi. Türk savaş uçaklarının Suriye'de belirlediği hedefler, daha sonra sınırdaki birlikler tarafından top atışı ile vuruldu. Atışlar, yüksek hassaslığa sahip T-155 Fırtına obüsleri tarafından vuruldu. 8 ila 25 kilometre arasında değişen menzilde etkili olan bu obüsler, hedefleri yüksek hassaslıkla vurabiliyor.

TSK'NIN ELİNDE 150 ADET VAR

Tank üzerine yerleştirilen ve kundağı motorlu obüs olarak adlandırılan sistemlerden Kara Kuvvetleri enanterinde toplam 150 adet bulunuyor. Bu obüsler, Güneydoğu'daki operasyonlarda yoğun olarak kullanılıyor. Askeri yetkililer, şu ana kadar Suriye'ye havadan bir operasyon düzenlenmediğini belirterek, "Belirlenen hedefler sadece karadan yapılan top atışı ile vuruldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız