SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'ye Gıda, Gazze'ye Para

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:57:30
Suriye'ye Gıda, Gazze'ye Para
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan Suriye’ye 8 tır gıda yardımı, Gazze’ye de 120 bin TL para yardımı törenle gönderildi. 

Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda düzenlenen yardım gönderme programında konuşan İnsani Yardım Vakfı (IHH) Malatya Temsilcisi Ömer Derin, Gazze ve Suriye’deki zulme sessiz kalmayarak başlattığımız Kardeşlik Platformu çerçevesinde "Gazze'ye İlaç Suriye'ye Aş" kampanyası sonucunda topladığımız yardım tırlarını göndermek için buradayız” diyerek, “İHH koordinesinde 30 civarındaki sivil toplum kuruluşu yardımlarımıza ortak oldu” ifadelerini kullandı. Derin, “Tarihimizden, atalarımızdan, dinimizden öğrendik ki, mazlum kim olursa olsun yanındayız, zalim kim olursa olsun karşısındayız” dedi.

AKP Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Başkanı Bayram Taşkın ise, ”Suriye’de sıkıntı var, can güvenliği var. Bu kardeşlerimizin açlığına ızdırabına seyirci kalamayız. Bu kampanyaya destek olanlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “ Suriye ve Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardımların yapılması önemlidir. Gerek yurt dışında ve gerekse yurt içindeki mültecilere, muhacir ve ensar anlayışı içerisindeki yaklaşımımız, milletimizin geçmiş tarihindeki yardımlaşma duygusunun geleceğimize yansımasıdır” yeklinde konuştu.

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Bu tür yardımlar, büyük Türkiye’nin ve büyük millet olmamızın yansımasıdır” diyerek, “Komşumuzda yangın varken, bizim rahat ve huzur içerisinde yaşama şansımız yoktur. Bu kadirşinas millet ve Malatyalılar örnek hareketini her zaman ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Ümit Çimen de dua etti. Çimen duasında özetle, “Suriye, Gazze ve Filistin için toplanan bu yardımları toplayan ve emeği geçenlere bütün kardeşlerimizin dünyasını ve ahiretini mamur eyle. Milletimizin ve ülkemizin bu yardım ve dualarını, acılara dertlere şifa eyle Ya Rabbi” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız