SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'ye Malatya'dan 10 TIR Yardım

0
Güncellendi - 2017-03-24 18:39:28
Suriye'ye Malatya'dan 10 TIR Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Suriye’nin Cerablus ve Elbab bölgelerindeki savaş mağduru öğrenciler ve okulların tadilatı için gönderilen yardım malzemelerinin yer aldığı 10 TIR’dan oluşan konvoyun uğurlama törenine katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya İHH şubesi Başkanı Ömer Derin, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

İl Müdürü Tatlı, “Bu yardımları el birliği ile yaptık. Bütün eğitim camiamız bir araya gelerek insanlık adına mağdur olan Cerablus ve Elbab’daki kardeşlerimize gönderiyoruz. Gönderdiğimiz bu 10 TIR eğitim yardımı kampanyası bir kez daha bizim hoşgörü ve yardım iklimimizin en güzel göstergesi olmuştur.” dedi.

Vali Mustafa Toprak’da;“Bilindiği gibi Suriye ve Suriye vatandaşlarını çatışma ortamına iten kavgaya, sıkıntıya sevk eden oradaki birtakım oluşumlar nedeniyle ve oradaki yönetimin zalimane tutumu nedeniyle iç savaş şeklinde bir çatışma ortamı var.

Onunla birlikte Suriye’deki çatışma ortamının ortadan kaldırılması ve orada huzurun, sükûnun gelmesi adına ve vatandaşlarımızın buraya sığınanların tekrar oraya gidebilmesi adına ve de Türkiye Cumhuriyeti devletimize ve bekasına yönelik saldırıların ortadan kaldırılması adına Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik birimlerimiz orada huzuru, barışı, güveni getirmek adına da ciddi çalışmalar yaptı.

Bu bağlamda Cerablus ve El Bab hertürlü olumsuzluktan, teröristlerden arındırıldı ve şu anda Suriye’de yerinden edilmiş insanların tekrar yerlerine dönmeleri için altyapı hazırlanıyor. Savaşın, iç çatışmanın ve orada iç karışıklıklar çıkartmak suretiyle oralardaki vatandaşların sıkıntıya girmesinin ortadan kaldırılmasıyla birlikte tabi ki bu çatışmalardan, terörden, sıkıntılardan, iç çatışmadan zarar gören en fazla da yine tüm insanlık olmakla birlikte özelinde de çocuklar oluyor.

İl Milli Eğitim Müdürümüze, tüm öğrencilerimize, okullarımıza, okul müdürlerimize, tüm eğitim camiasına çok teşekkür ediyorum ki, bugün 8’i buradan 2’si de değişik ilçelerden aynı gün 10 TIR, eğitim malzemesini Cerablus’a ve El Bab’a götürmek üzere hareket edecek. Bu malzemeler öğrencilerimizin masası, sırası, öğretmen kürsüsü, sandalyesi, kırtasiye malzemesi, okulların tamiratı için gerekli olan malzemeler yani eğitimi gerçekleştirebilecek o tahrip olan okulları yeniden bir iyi noktaya getirebilecek ve çocukları sınıflarda oturtabilecek bir eğitim materyal silsilesi.

Bunlar da önemli bir kampanyayla İl Milli Eğitim Müdürümüzün başkanlığında ilçe milli eğitim müdürlerimiz ve eğitim camiasının tüm birimlerinin katkılarıyla sağlandı.

Malatya’dan daha önce hakikaten okuyan şehir Malatya’dan yine “İnsanlık Ölmesin” adına buradan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfıyla birlikte düzenlenen bir program çerçevesinde bir yardım kampanyası gitmişti. İHH tarafından bir yardım gitmişti. Belediyelerimiz tarafından bir yardım kampanyası yapılmıştı. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum."

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir taraftan tüm insanlığını, sevgisini, kardeşliğini kendi içerisinde yaşamakla birlikte, diğer taraftan da tarihten aldığımız, ecdadımızdan aldığımız, inancımızdan aldığımız, birliğimizden, dirliğimizden aldığımız güçle çevremizde veya dünyanın herhangi bir noktasında mezalime, sıkıntıya, çatışma ortamına girerek sıkıntıya düşmüş olan ülkelerin vatandaşlarına da bundan böyle de bu yardımları göndermeye devam edecek.

Bu olaylara baktığımızda insanlık yerlerde sürükleniyor. Dünyanın en gelişmiş ülkesiyim diye övünen ülkelerin bu insanlık dramı karşısında bırakınız yardım yapmayı, bilakis oradaki çatışmaları, sıkıntıları desteklediklerini de ibretle izliyoruz. Biz geçmişimizle, tüm halkımızla, tüm bileşenlerimizle gurur duyuyoruz. Bu insanlık dramının ortadan kaldırılması ve insanların kendi ülkelerinde, kendi memleketlerinde, kendi okullarında, kendi ortamlarında tutunabilmeleri adına bundan sonra da biz Malatya olarak, Malatya’dan bu katkıları sağlamaya, yardımları sürdürmeye devam edeceğiz. Nerede bir mazlum varsa, nerede bir mağdur varsa, hepsinin umudu Türkiye. Bizlerin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde her zamankinden daha fazla çalışmamız lazım.” dedi.

TIR’ların uğurlanmasının ardından Vali Toprak törene katılan öğrencilerle sohbet ederek yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız