SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'ye Operasyon Hazırlığı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:41:26
Suriye'ye Operasyon Hazırlığı
A- A+ PAYLAŞ

ABD medyasına konuşan Washington’daki üst düzey yetkililer Suriye’yi hedef alacak füze saldırılarının en erken Perşembe günü başlayabileceğini belirtti. NBC televizyonuna konuşan kaynaklar, 3 gün sürecek “sınırlı” operasyonun, Esed rejimine bir mesaj vermeyi amaçladığını açıkladı.

Şam’daki kimyasal silah saldırısına ilişkin araştırma yapan Birleşmiş Milletler görevlilerinin Pazar gününe kadar ülkeden ayrılmayacağını ifade eden yetkililer, bu nedenle operasyonun ertelenebileceğini belirtiyor.

Yetkililer, operasyonun amacının Esed’i ortadan kaldırmak olmadığını, sadece kimyasal silah kullanımına bir tepki olarak gerçekleştirileceğini, Suriye ordusuna ait komuta merkezleri, askeri hava alanları ve ağır silahları hedef alacağını ifade etti.

RUS VATANDAŞLARI ÇEKİLİYOR..

Suriye’ye birkaç gün içinde düzenlenmesi beklenen operasyon öncesinde Rusya bu ülkedeki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait yardım malzemesi taşıyan askeri bir uçak Lazkiye havalimanına iniş yaparken, Rusya’ya dönerken Rus ve Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) vatandaşlarını beraberinde götüreceği bildirildi. Çoğunluğu konserve ve şekerden oluşan 20 tonluk yardım malzemesini getiren Ilyushin-76 tipi uçağın Rusya’ya dönüşünde ‘Suriye’den ayrılmayı isteyen’ 100’ü Rus olmak üzere 180 kişiyi beraberinde götüreceği belirtildi.

Haziran ayında askeri personelinin tamamını Suriye’den çeken Rusya’nın Suriye’de halen 30 bin civarında vatandaşı olduğu biliniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız