SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'ye Yardım Malzemesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:53
Suriye'ye Yardım Malzemesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “Suriyeli Kardeşlerimiz için Malatya Yardım Platformu” ve Malatya Müftülüğünün organizasyonunda toplanan yardım malzemeleri, 8 TIR'la Suriye'ye gönderildi.

Malatya Belediyesi yanında bulunan fuar çadırında toplanan yardım malzemeleri, sabah saatlerinde 8 TIR'la dualar eşliğinde Suriye sınırına gönderildi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Suriye’ye gönderilen yardımların kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade ederek, “Kardeş ve komşu ülkemiz Suriye’de yaklaşık 50 yıldır zalim Esed ve ailesinin sürdürmüş olduğu despotça yönetim neticesinde oradaki akraba ve din kardeşlerimiz kış gününde bin bir zorluk içerisinde çile çekmekteler. Özellikle Başbakanımızın bu konudaki hassasiyeti ve duyarlılığı sayesinde tüm sınır kapılarımız sonuna kadar açılarak 200 binden fazla insanımız ensar ve muhacir durumunda olan insanlara yardım ellerini uzatıyor. Elbette ki Malatya’mızda da karınca kararınca başta Valiliğimiz ve İl Müftülüğümüz olmak üzere özellikle sivil toplum örgütlerimizin bir araya gelmesiyle oluşturulan platform ile içlerinde gıda ve diğer yardım malzemelerinin bulunduğu 8 TIR, Suriye’ye gönderildi” dedi.

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, Suriye’de bir insanlık dramı yaşandığını kaydederek, “Malatya Müftülüğünün öncülüğünde hayır derneklerimizle bir araya gelerek bir platform oluşturduk. Bu platform vesilesiyle 2 hafta içerisinde toplanan gıda maddesi, giyecek ve sağlık malzemeleri Suriye’ye ulaştırılacak” diye konuştu.

Malatya Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan da Suriye halkının zulümlere karşı büyük bir mağduriyet yaşadığını kaydetti.

Çalhan, Suriye halkının bir an önce özgürlüğüne kavuşması temennisinde bulunarak, “Esed diktatörlüğünün yıllardır kardeş Suriye halkına sürdürdüğü zulüm devam ediyor. Bu zulümde Suriye halkı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Tabii bu katliamlar yapılırken Suriye de perişan. Biz de Malatya’dan kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarını paylaşmak için kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Malatya halkımız el ele vererek 8 TIR malzeme yardımını Suriye’ye gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yardım TIR'ları dualar eşliğinde Suriye sınırına gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız