SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürpriz Tahliyeler...

A- A+ PAYLAŞ
 
Futbolda şike soruşturmasında tutuklanan isimlerden Ümit Karan, Serdal Adalı, Korcan Çelikay, Ahmet Ateş, İskender Alın, Abdurrahman Yakut, İbrahim Akın, Tayfur Havutçu'nun tahliyesine karar verildi. Bu isimlere yurt dışı yasağı konuldu. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi. 
 
Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi ise reddedildi.
 
Şike soruşturmasında iddianamenin çıkması sonrasında sürpriz tahliyeler yaşandı.
 
Tahliye olan isimler şöyle:
 
Tayfur Havutçu (seyir yasağı kalktı)
Serdal Adalı
İbrahim Akın (seyir yasağı kalktı)
İskender Alın (seyir yasağı kalktı)
Ümit Karan
Korcan Çelikay (seyir yasağı kalktı)
Ahmet Ateş
Abdurrahman Yakut
 
Şike soruşturmasında tutuklu olan Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Beşiktaş Protokol Müdürü, Ahmet Ateş, İstanbul BŞB oyuncuları İbrahim Akın ve İskender Alın, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın tahliyesine karar verildi.  Bu isimlere yurtdışı yasağı getirildi.
 
Yasa da tahliye gerekçesi gösterildi
 
Mahkemenin tahliye kararında Köşk'te bekleyen Şike Yasası da gerekçe olarak gösterildi. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.
 
93 sanığın olduğu soruşturmaya ilişkin iddianame cuma günü kabul edilmişti. İlk duruşma 14 Şubat'ta Silivri Cezaevi'nde görülecek. Bazı şüpheliler hakkındaki statlara giriş yasağı da kaldırıldı.
 
HAVUTÇU BEŞİKTAŞ'IN BAŞINA GEÇEBİLECEK
 
Seyir yasağı kalkan statlara giriş yapabilecekler. Tayfur Havutçu istenmesi durumunda Beşiktaş'ın başına geçebilecek.
 
TUTUKLU SAYISI 23'E İNDİ
3 Temmuz'da başlayan soruşturma kapsamında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu toplam 31 kişi tutuklanmıştı. Son tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı 23'e indi.
 
68 kişiye izin
 
Şike soruşturması kapsamında yapılan tahliyeler sonrasında bazı isimlerin de statlara giriş yasağı kalktı.
 
Mahkeme, aralarında Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Emmanuel Emenike, Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım, Sezer ÖztürkÜmit Karan ve Korcan Çelikay gibi isimlerin de bulunduğu 68 şüpheliye konulan statlara giriş yasağını kaldırdı.
 
Vederson'un yasağı kalktı
 
Bursasporlu Gökçek Vederson'un yasağı kalktı. Bu akşamki Fenerbahçe maçında teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın görev vermesi halinde forma giyebilecek.
 
Ayrıca Emenike, Hikmet Karaman, Levent Eriş, Mahmut Boz, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkındaki seyirden yasak kararı kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız