SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürü Yöneticisi' Oldular

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:09:54
'Sürü Yöneticisi' Oldular
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü kapsamında açılan Sürü Yönetimi kurslarına katılan kursiyerlere sertifika verildi. 

Doğanşehir ilçesindeki Sürü Yönetimi kursu sertifika törenine, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, İlçe Müdürü Şerif Çetintaş ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi 2014 yılında 16 kurs açtıklarını ve bu kurslarda 348 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirtti. 2015 yılında da bugüne kadar 5 sürü yönetimi elemanı kursu açıldığını ifade eden Selvi, bunlardan 3 kursun hâla devam ettiğini dile getirdi. 2014 yılında işletmesinde, sürü yöneticisi çalıştıran en az 500 küçükbaş hayvanı olan ve sürü yöneticisinin yıl içerisinde kesintisiz olarak en az 5 ay SGK primlerini yatıran işletme sahiplerine 5 bin TL destek verildiğini aktaran Selvi, “Uygulama 2015 yılında da devam edecektir. Ayrıca, 184 baş damızlık koç alımı şeklinde hayvan alımı, yeni inşaat yardımı ve ahır-ağıl tadilat yardımı olmak üzere, müracaat eden 53 çiftçimize toplam 4.542.100 TL yatırım desteği sağlanmıştır. Tüm üretim sahalarında olduğu gibi hayvancılık sektöründe de bilinçli ve yetişmiş elemanların var olmasına neden olacak bu kurslarımızın, ülkemiz ve Malatya hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri birlikte yürüttükleri bu proje sayesinde, Malatya’da hayvancılığın daha verimli olacağını söyledi. Kurs sonunda sertifika alan üreticilerin hayvancılık sektöründe iş bulması açısından önemli bir belge olacağını ifade eden Akın, “Verimli geçen bu kurslarımız, ileriki zamanlarda farklı ilçelerimizde de açılacaktır. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından daha sonra Polat mahallesindeki bir işletmede, teorik olarak anlatılan doğum sonrası bakım ve besleme ve kuzu bakımı dersinin pratik uygulaması yapıldı. Sertifika töreni, kursa katılan üreticilerin sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız