SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürü Yöneticisi" Oldular

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:08:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ projesi kapsamında 25 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ projesi kapsamında Akçadağ ilçesinde 25 kursiyerin katılımıyla düzenlenen kursta başarılı olanlar belge almaya hak kazandı.

Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Bilgehan Ayhan tarafından eğitimi verilen kurs sonrası Kozluca Mahallesi Büyükköy İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törene; Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin, Belediye Başkanı Ali Kazgan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Akçadağ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Arslan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız, Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin, “Bölgemiz gerek coğrafi, gerekse iklim olarak hayvancılık yapmaya çok uygun. Her işte olduğu gibi bilinçli yapılan üretimde karlılık payı her zaman yüksektir. Sizleri bu konuda bilgilendirip sertifikalandıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza teşekkür eder, emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

İl Müdürü Sayın Ali Selvi ise şunları söyledi:

“Hayvancılık konusunda kısa zamanda bayağı yol kat ettik. Her geçen gün ilimiz hayvan varlığı artmaktadır. Önemli olan sayıyı arttırmak değil, karlılığı arttırıp daha fazla katma değer katarak üretim yapmaktır. Bunun için Bakanlığımız Sürü Yönetimi ile ilgili proje geliştirdi. Bundaki amaç, sizlerin daha bilinçli bir şekilde üretim yapmanız, sertifikalar sayesinde daha rahat istihdam edilmenizdi. Sertifika almaya hak kazanan 25 kursiyerimizi tebrik ediyor, Malatya ve Ülkemiz hayvancılığına katkı sunacağını umut ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız