SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürü Yönetim Kursu Sona Erdi

0
Güncellendi - 2016-09-23 04:50:30
Sürü Yönetim Kursu Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Yeşilyurt halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından gerçekleştirilen ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ kursunu tamamlayan 14 üreticiye sertifikaları takdime dildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen sertifika takdim töreninde konuşan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Biz iktidarın milletvekiliyiz. Bir şeyi eleştirmek, yıkmak çok daha kolay ama önemli olan eleştirmeden, vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek, onlarla bir arada bulunarak, zamanımızın kahir ekseriyetini insanlara ayırıp, yerlerinde ziyaret ederek, hangi işle iştigal ediyorlarsa, o işle alakalı sorun ve sıkıntıları var mı, yok mu onları incelemek ve duyarlı olmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Bugüne kadar kırsaldan kentte göçün var olduğunu bildiklerini kaydeden Şahin, şunları söyledi:

“Sanayileşme başladıktan sonra artık yavaş yavaş köyden kentte doğru bir göç akımının olduğunu görüyoruz. Ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde buda böyle yıllarca süregeldi ancak geçmiş hükümetlerde bu konuda adımlar atmıştır ama biz, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları döneminde özellikle Doğu ve Güneydoğu’da 40 yıldır bu insanların başına bela olan terör belasını bertaraf etmek için ve o güzelim yaylalarda, topraklarda, meralarda hayvancılığın yine ön plana çıkması için ciddi çabalar sarf ettik. Bu süre içerisinde başarılı olduğumuz yıllar oldu. Özellikle ‘barış ve kardeşlik’ dediğimiz süreçte de aslı amaç o bölgedeki vatandaşlarımızın göçün önüne geçip, tekrar asli işleriyle iştigal etmeleri için o bölgeleri güvenli bir noktaya dönüştürmekti. Doğu ve Güneydoğu’da hayvancılıktan başka bir gelir kaynağı aşağı yukarı yok denecek kadar iken ilimizde başta kayısı olmak üzere özellikle sanayi şehri olmamız hasebiyle sadece hayvancılık değil, diğer ana kaynaklarımızda da Cenabı Allah bize birçok şeyi lütfetmiş.”

AKP  Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne ve diğer birliklere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kahtalı, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değinerek, “15 Temmuz’da o gün ki o hain saldırıda bizimle birlikte olan Alevi’siyle, Sünni’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle 79 milyon bütün kardeşimizle birlik olmayı başarabildik. Buna katkı sunan bütün kardeşlerimize, Malatyalı hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Allah’a şükürler olsun ülkemizi karanlığa götürmek isteyenlere de fırsat vermedik” şeklinde konuştu.

Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu da Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte il bazında çok güzel projelerinin olduğunu ifade etti.

Yıldırımoğlu, uyum içerisinde Malatya’ya hayırlı olabilecek her türlü projeye destek verdiklerini belirterek, “Çiftçilerin ilgi alakalarına teşekkür ediyorum. Bazı insanlar yeniliğe açık olmayabilir. Sertifikaya gönül veren çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Bu insanlar, kendileri yeniliğe açık olan insanlardır. İlimiz ekonomisine katkı sağlayacaklardır” dedi.

Yıldırımoğlu, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün kapısının her zaman açık olduğunu da sözlerine ekledi.

ihsanakkınMalatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise Avrupa Birliği (AB) projesinin de bir ayağı olan ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ kursunun Malatya ve Türkiye genelindeki üreticilere katkı sunduğunu anlattı.

Akın, “Ülkelerin vazgeçilmezi tarım ve hayvancılıktır. Biz, yılladır Malatya’mızda Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu olarak bir program çerçevesi içerisinde ilimize katkı sunmanın çabası içerisindeyiz. İthal eden değil, ihraç eden ülke olmak istiyorsak, tarım ve hayvancılığa hükümetimizin, devletimizin, bakanlığımızın son yıllarda çok önemli destekleri var. Bu destekler gerçek amacına hizmet ettiği zaman dönüşlerini bire bir görüyoruz, bundan da mutlu oluyoruz. Kırsaldaki insanların merkeze göç etmemesi açısında da bu desteklerin ne kadar fazla verilirse verilsin, gerçek üreticiye verildiği zaman orada milli hasılaya, ekonomiye ne kadar katkı sunduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

sertifika

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Aydın (7 yıl önce)
    Bu sertifikayı alan arkadaş hangi sürüyü yönetecek acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜRK Hatunları; Cephede VATAN için savaşır, Dağda, yaylada sürüsünü güder,tarlada, bahçde ekin biçer,ocakta,sacda herdaim ekmeğinin ,yemeğinin dumanı tüter..Bir O kadarda başarılı KALEM tutar..Evvel ALLAH
    0
    0
    Yanıtla