SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suruç'a 1 TIR Yardım

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:09
Suruç'a 1 TIR Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Müftülüğü işbirliği ile Suruç’taki Suriyeli mülteciler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyecek taşıyan tır dualarla uğurlandı. 

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen “Yeşilyurt’tan Suriyeli Muhacirlere Yardım Kervanı” kampanyası çerçevesinde toplanan gıda ve giyecek yüklü tır yola çıktı. Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlenen uğurlama programına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Belediye Başkan Yardımcıları ve davetliler katıldı.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, yaptığı konuşmada, “Bizim milletimiz kadir şinas, yardım sever bir millettir. Tarih boyunca mazlumların diline, ırkına, mezhebine bakmadan el uzatmış desteklemiştir. Dünyanın her yerinde zulüm gören kardeşlerimize Yeni Türkiye olarak ecdadımız Osmanlı gibi yardım etmeye, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yeni Türkiye olarak bir buçuk ile iki milyon arası insana sahip çıkmaktayız. Bu davranış hem dinimizin emri, hem de insanlığın gereğidir. Mazlum olan Suriyeli kardeşlerimize belediyemizin ve imam arkadaşlarımızın gayretleriyle bir tır dolusu yiyecek ve giyim malzemesi göndermekteyiz. İnşallah bu yardımların bir nebze de olsa mazlum kardeşlerimize faydalı olmasını diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Cuma namazında ilan edip başlattığımız kampanyada vatandaşlarımızın Suruç’taki kardeşlerine sahip çıkma istekleri bizleri mutlu etti. Biz büyük bir milletiz. Biz medeniyet timsali Osmanlı’nın torunlarıyız. Peygamberimiz (sav) Hadisi Şerifinde, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” buyurmaktadır. İşte bu dinin bir gereği olarak ve “Müminler ancak kardeştir” ayetini örnek alarak Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Rabbim emeği geçen bütün kardeşlerimden razı olsun” diye konuştu.

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ise, “Bizim kültürümüzde yardımlaşma vardır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hadisinde “Allah-u Teâlâ ben yemek istedim beni doyurmadınız, ben su istedim bana su vermediniz, ben hasta oldum beni ziyaret etmediniz dediğinde Kulları; Ya Rabbi sen ÂAlemlerin rabbisin seni nasıl ziyaret ederiz, sen nasıl hasta olursun, sen nasıl acıkırsın dendiğinde Allah(c.c); Falanca yerde filanca kullarım aç idi. Yemeğe suya ihtiyacı vardı, hasta idi. Eğer onları ziyaret etseydiniz onlara yedirip içirseydiniz, beni doyurmuş, yedirmiş içirmiş olurdunuz" sözünde belirttiği gibi Peygamberimiz (sav) örnek alarak mümin kardeşlerimize yardım etmeliyiz. Dünya’da zulüm gören bütün müminlerin Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Konuşmaların ardından yardım tırı dualarla uğurlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız