SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürücü CHP'den Aday Adayı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:22
Sürücü CHP'den Aday Adayı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, CHP Malatya Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Sürücü, seçildiği taktirde 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olacağını taahhüt etti. 

CHP Malatya İl binası toplantı salonunda yapılan adaylık açıklamasına CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ve ağırlık olarak kadınların destek verdiği CHP’liler katıldı.

CHP Malatya Milletvekili aday adaylığını açıklayan Avukat Yusuf Sürücü, konuşmasına uçak kazasında hayatını kaybeden 4 askere Allah’tan rahmet, yakınlarına, Türk silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileyerek başladı. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler sadece devlet düzenini değil, başta özel yaşantımız olmak üzere toplumsal yaşantımızı bütünüyle değiştirilmek istendiğini belirten Sürücü, bu konuda hayli mesafe kaydeden, otoriter, baskıcı ve tek adam egemenliğine dayalı monarşik bir yapı kurmayı hedefleyen ve bu konuda en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edemeyen bir iktidarın baskısı altında gerçekleşeceğini söyledi.

Sürücü, “Ayırımsız bütün muhalefetin ağır eleştirilerine rağmen kafa ve göz yarılarak TBMM den geçirilen İç Güvenlik Yasası dünya tarihinde görülmemiş bir baskı ve zulüm düzeni getirmeyi amaçlamaktadır. Yasa adı altında getirilen ancak, hukukun bütün evrensel değerlerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, Anayasamıza ve kişi hak ve özgürlüklerini güvence altına alan temel yasalarımıza tamamen aykırı olan bu düzenleme büyük bir toplumsal kaosa ve iç barışı ortadan kaldıracak üzücü sonuçlara yol açacaktır. Halkımızın baskı düzenini getirmeyi amaçlayan bu yasaya karşı meşru direnme hakkını kullanması kaçınılmazdır. Türkiye tarihindeki en kapsamlı demokratik direniş hareketi olan Gezi sürecinden bu yana Türkiye bilinçli bir şekilde antidemokratik bir kıskaca alınmaktadır. Türkiye, Dünya Demokrasi Ligi’nde küme düşmek üzeredir. Polise sınırsız silah kullanma yetkisi veren iç güvenlik yasası ve basın özgürlüğü alanında 159. Sırada olmamız başka türlü izah edilemez” şeklinde konuştu.

“KENTİMİZ ÜZERİNDE KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR”

“Yolsuzluk, rüşvet, sahtecilik, adam kayırma, din ve mezhep temelinde farklı muamele yapmak, demokratik gösteri hakkını TOMA’larla, biber gazıyla, gaz bombasıyla, tazyikli suyla, copla, tekmeyle tamamen ortadan kaldırılması demokratik toplum hayatını tamamen yok edecektir” diyen Sürücü, "Sokak ortasında öldürülen gençlerimiz, acımasızca katledilerek kesilen, yakılan kadınlarımız, çocuk yaşta hapse atılan lise öğrencileri, cezaevine doldurulan gazetecilerimiz, yıllarca sahte belgelerle cezaevinde çürümeye terk edilen aydınlarımız, yazarlarımız, siyasetçilerimiz, subaylarımız, üzerine bombalar yağdırılarak katledilen köylülerimiz, maden ocaklarında diri diri ölüme terk edilen işçilerimiz ve daha niceleri toplumsal yaşamımızın bir cinnet sarmalına girdi" dedi.

Sürücü, şunları kaydetti:

“İşsizlik diz boyu, üniversite mezunu gençlerimizin yarısı işsiz, açlık sınırı 1.300 TL iken 950 TL asgari ücrete mahkum edilen, yani açlığa mahkum edilen ve asgari ücretli köle olarak çalıştırılan işçilerimiz,, devletten odum, kömür, makarna, pirinç vs alarak karın tokluğuna mahkum edilen 17 milyon aç insanımız, açlığa mahkum edilen emeklimiz, kayısısı yandığı için bankaya borcunu ödemeyen hemşehrilerimiz, ortalama yüzde 30 kapasiteyle çalışan 1. ve 2. organize sanayi bölgelerimiz, Merkez bankasını sindirmek için yapılan baskı sonucu bir hafta içinde dolarda meydana gelen artışla artan 145 milyar dolar dış borcumuz ve daha da uzatabileceğimiz bu liste ülkemiz ve kentimiz üzerinde koyu karabulutların dolaştığını ayan beyan ortaya koymaktadır.”

“ŞİKAYET ETMEK DEĞİL, ÇÖZÜMLER ÜRETMEK İÇİN ADAYIM”

Bu saatten sonra yapılacak şey, bunları şikayet etmek değil, bu tabloyu ortadan kaldıracak çözümler üretmek olduğunu belirten Sürücü, bunun için ülke ve toplum yararına olan projeler üreterek sorunları çözmek zorunda olduğunu vurguladı. Sürücü, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Adaletten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan, kardeşlikten yana, hukukun üstünlüğüne dayanan, insan haklarını baş tacı eden demokratik laik cumhuriyeti kurmak üzere ilkeli, dürüst, namuslu ve devrimci politikaları hayata geçirmek zorundayız. Bu düşünceyle aydınlık Türkiye’nin temeli olan ve toplumu birleştirici en köklü güç olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliğine aday adayı oldum.”

“7 GÜN 24 SAT HALKIN HİZMETİNDE OLACAĞIM”

Seçildiği taktirde zaman sınırı olmaksızın 7 gün 24 saat başta CHP’liler olmak üzere tüm halkın gözü, kulağı ve rehberi olacağını taahhüt eden Sürücü, sorunların üzerine korkusuzca gideceğini belirtti. Sürücü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çözüm odaklı ve kavgadan uzak bir politik duruş sergileyeceğimi, toplumu birleştirici ve uzlaştırıcı bir politika izleyeceğimi, yapacağım bütün çalışmalarımla ilgili olarak belli zaman dilimlerinde hesap vereceğimi, bütün çalışmalarımın şeffaf olacağını dürüst, saygılı ve ilkeli bir tutum izleyerek hukuktan sapmayacağımı, siyasetimin temelinde insana sevgi ve saygının esas olacağını, daima haklının ve mazlumun yanında olacağımı 25 yıllık bir hukuk adamı kimliğine sahip olmanın güvencesiyle siz değerli kamuoyunun önünde tekrar ediyorum.”

“CHP İKTİDARINA OMUZ VERECEĞİNE İNANIYORUM”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, CHP’de milletvekili aday adaylık sürecinin devam ettiğini ve 1 Mart tarihine kadar devam edeceğini hatırlatarak, “Bugün bu çerçevede değerli bir avukat arkadaşımız ve Malatya Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Yusuf Sürücü partimizde milletvekili aday adaylık müracaatını yaptı. Kendisine, ailesine ve CHP ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Çıktığı yolda CHP iktidarına omuz vereceğin, güç ve katkı vereceğine inanıyorum. Bizimle bu yola çıktığı için de teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız