SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürücü Hataları Daha Yoğun'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından yapılan ortak eğitim çalışma ile yük ve yolcu taşımacılığında bulunan şoförlere yönelik düzenlenen eğitim seminerleri sona erdi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın eğitim salonunda son seminerde konuşan Trafik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, öncelikle kendi personellerine verdikleri eğitimden sonra sürücülere eğitim vermeye başladıklarını belirterek, "Malatya'da trafik kazalarında sürücü hatalarının daha yoğun olduğunu gördüğümüz için sürücülere genel bir eğitim semineri vermek istedik. Bundan sonraki hedefimiz genel seminerden özel seminerlere yöneleceğiz. Seminerlerimiz okul servislerine, minibüsçülere, taksicilere, belediye otobüs sürücülerine yönelik olarak devam edecek" dedi.

Seminerde eğitim veren Emniyet Amiri Galip Saygı ise, Malatya'da en çok karşılaşılan trafik kurallarından bahsederek, gördükleri en çok kural aksaklığının ışık ihlali ve bunun yanında çift sıra park olduğunu kaydetti.

Saygı, "Malatya'da en çok yapılan kurul ihlali ışık ihlalleri ve bunun yanı sıra park yapılırken çift sıra park yapılması. Çift sıra park diğer sürücüleri de etkiliyor. Bu da trafiğe aksatıyor. Diğer çok sık karşılaştığımız kural ihlali ise dönüşlerde geçiş önceliği uyulmaması. Burada sürücüler trafik kurallarından çok bir birlerini gözetliyorlar. 'Acaba bana yol ver mi, yol vermez mi' Kendinin ne yapması gerektiğini bilmiyor. Sadece karşısındaki ile göz teması kuruyor. Bu da neye sebep oluyor? Trafik kuralından ziyade sürücülerin bir birlerini oto kontrol ile kontrol etmeleri gibi yanlış bir olguya sebep oluyor. Bir diğer ihlal yapılan konuda park yapılırken, genelde sürücülerin hep kısa süreli park yapacağını söyleyip, araçlarını uzun süre park yapmasıdır. Biz tüm vatandaşlarımızın trafik bilincini en iyi şekilde algılamasını istiyoruz" dedi.

Seminerlerin bundan sonra da devam edeceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız