SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürücüler Lütfen Dikkat!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:03
'Sürücüler Lütfen Dikkat!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur, kedilerin soğuktan korunmak için araçların motor ve tekerleklerine sığındıklarını kaydederek, sürücülere araçlarını hareket ettirmeden önce motor ve tekerlekleri kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuğa dayanıksız olan kedilerin, soğuktan korunmak amacıyla daha çok araçların motor ve tekerleklerini kullandıklarını ifade eden Uğur, “Soğuk havalarda sokakta yaşayan dostlarımız barınabilecek yer bulmakta bir hayli sıkıntı yaşıyor. Özellikle soğuğa karşı dayanıksız olan kediler, soğuktan korunmak için daha çok arabaları tercih ediyorlar. Araç sürücülerimiz her an otomobillerinin motor ya da tekerlek kısmında davetsiz bir misafirle karşılaşabilirler. Bu nedenle sürücülerimizden araçlarını hareket ettirmeden önce araçlarının motor ve tekerlek kısmını kontrol etmelerini istiyoruz” dedi.

Kış aylarında birçok kedinin, otomobillerin motor ya da tekerlek kısmında öldüğünü kaydeden Uğur, “Araç sürücülerimiz, arabalarını çalıştırmadan önce ilk iş olarak kaput ve tekerlekleri kontrol etsinler. Bu işlem sadece bir dakikalarını alacaktır. İşte bu bir dakika, sokakta yaşayan kedi dostlarımızın sakat kalmasını ya da yaşamdan kopmalarını engelleyecektir” diye konuştu.

Geçen yıl birçok kedinin dikkatsizlik sonucu araç motorlarından ölü ya da yaralı olarak çıkarıldığına dikkat çeken Uğur, “Malatya Hayvanları Koruma Derneği olarak geçtiğimiz yıl kış aylarında araçların motorlarına sıkışan birçok kediye yardımda bulunduk. Bu noktada kış aylarına girdiğimiz şu günlerde otomobil sürücülerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız