SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süryanilerin Büyük Ayini

A- A+ PAYLAŞ

10. Süryani Kadim Cemaati'nin büyük ayini, Adıyaman'da geniş katılımla gerçekleştirildi.

Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen büyük ayine İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Almanya, Norveç, İsveç, Hollanda, Amerika ve birçok yerden Hıristiyan katıldı. Ayini İstanbul, Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin ile Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Hatay, Mersin ve Elazığ bölgesinden sorumlu Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek yönetti.

Ayinde Ortadoğu'ya barış gelmesi için dua eden Metropolit Melki Ürek, "Tanrıya şükürler olsun, sevgili şehrimiz Adıyaman'da huzur ve barış içersinde olduğumuz için. Petrus'un ve Pavlus'un bütün dünyaya barış getirmesini diliyoruz. Özellikle Ortadoğu ve Irak'taki yaraların sarılması için bunu diliyoruz. Böylece insanların barış içersinde ve sükut içersinde yaşamalarının ne kadar güzel olduğu görülecek" dedi.

Büyük ayin için Adıyaman'a gelen Süryani Kadim Cemaati mensupları, 10 yıldan beri her yıl büyük ayin için geldiklerini ve 29 Haziran'ı iple çektiklerini belirterek, bu toprakların atalarının toprakları olduğunu söylediler.

25 yıl boyunca ibadete kapalı kalan ve daha sonra açılan kilisede 10 yıldan beri büyük ayin gerçekleştiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız