SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Susarak Eylem Yaptılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:26:14
Susarak Eylem Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da engelliler, 'Susarak Haykırıyoruz' sessizlik eylemi yaptı. PTT yanında bulunan Türk Telekom Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Engelli Aktivisti Ali Haydar Koyun, yaptıkları sessiz eylemlerle farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 

Her ay düzenli olarak kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektörlerde eylemlerini yapacaklarını ifade eden Koyun, amaçlarının kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörleri karalamak olmadığını, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu kaydetti. 

 Koyun, insanlardan sadaka değil, yasaların vermiş olduğu hakların yerine getirilmesini istediklerini belirterek, "2005 yılında çıkan 5378 Engelliler Kanunumuz var. Bu kanun kapsamında kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere özel sektörde hizmet veren halka açık tüm iş yerleri, engellilerin ulaşımına ve erişimine uygun hale getirilecekti. Bu madde kapsamında verilen süre 7 yıldı. 7 yıl yetmedi ve bu 10 yıla çıkarıldı. 10. yılda bu süre 7 Temmuz'da doluyor. Gelinen süreçte bir arpa boyu yol alınamadı" dedi.

  Malatya başta olmak üzere Türkiye genelinde engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde hizmet veren iş yerlerine erişimde sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Koyun, engelli vatandaşların hayatını devam ettiremeyecek duruma geldiklerini kaydetti.

  Koyun, 1,5 yıldır kamu kurumlarını denetlediklerini, bir kısmında düzenlemelerin başladığını ancak halen yetkililerin engellilere gerekli değeri vermemekte direndiklerini savundu.

  'Susarak Haykırma' eylemlerini devam ettireceklerini ifade ederek, "Bizim toplumun bir parçası olduğumuzu kabul ettirene kadar sesimizi sessiz eylemlerimizle duyurmaya çalışacağız. Bu şekilde vatandaşlarımızın dikkatlerini çektiğimize inanıyoruz. Bu eylemlerimiz amacı doğrultusunda ses getirecektir. Toplumun farkındalığını, engelli sorunlarının üzerine çekmiş olacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız