SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Susma Hakkını Kullandı!"

A- A+ PAYLAŞ
 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıoğlu'nun avukatı Selamı Ekici, Özel Yetkili Savcı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tutuklananlar arasında bulunan ve helikopterden parça söken şahsın susma hakkını kullandığını söyledi.
 
Helikopter kazası ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında 7 muazzaf subayın tutuklanması konusunu değerlendiren Avukat Selami Ekici, diğer askerlerin ise helikopterden hatıra maksatlı parça söktüklerini ifade etti. Ekici, Malatya Özel Yetkili Savcısı'nın soruşturması devam ederken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün söz konusu ifadeleri ve görüntülerin savcılığa intikali ile somut delil oluştuğunu kaydetti. Ekici, "Yapılan soruşturma kapsamında görüntülerdeki şahıslar bulunarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 16 kişiden 7'si tutuklandı. Elinde tornavida ile parça söken Aydın Ö. bugün savcılıkta susma hakkını kullandı. Bizce bu manidardır. Diğer askeri yetkililer ise helikopterden hatıra maksatlı parça söktüklerin söylediler. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kaza kırım ekibinden olan Ferudun S.'nin kaza raporunda sahtecilik yaptığı ortayı çıktı. Zaten tutuklanma gerekçesi de buydu. Yine bu şahsın düşen helikopter firmasıyla özel çalışmalar yaptığı dosyaya yansıdı. Bizim şüphelerimiz doğrulandı. ELT cihazının söküldüğü iddiamız doğrulandı. Özellikle adli tıp raporunda merhum genel başkanımızın 30 ile 60 dakika arasında vefat ettiği tespit edildi. İsmail Güneş'in ise 4 ile 6 saat gibi uzun müddet yaşadığı ve sonrasında donarak vefat ettiği tespit edilmiştir. Arama ve kurtarma noktasında Mevlut Bilici'nin yaralılar kurtarıldı, geliyor açıklaması aramayı sekteye uğratmıştır ve İsmail Güneş ölüme terk edilmiştir" dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı açıklamanın kendileri için önemli olduğunu belirten Ekici açıklamalarını şöyle sürdürdü: 
"Buradan sesleniyoruz, içinizdeki çürük elmaları temizleyin. Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamaları bize destek olmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız