SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Susmaya Razıyım da..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Mehmet Moran, yaptığı açıklamada, belediyenin son 6 aylık performansı ile ilgili iddialarda ve uyarılarda bulundu.

Moran'ın yazılı açıklaması şöyle:

"Malatya Doğu Anadolu Bölgesinin kısmen, Türkiye'nin en az gelişmiş şehri olarak görülüyor. Hükümetin bölgenin farklı alanlarında uyguladığı bir çok politikaya rağmen, Doğu Anadolu Bölgesi'yle diğer bölgeler arasındaki eşitsizlik genişlemeye devam ediyor.

Haliyle bu durum Malatya yerelindeki insanımızın sosyal yönden çöküşüne sebep olmakla beraber, toplumu ruhsal yönden yıpratmakta, bir millet için en büyük tehlike olan, inanç ve maneviyat zaafiyetine sebep olmaktadır. Dünya ailesi içerisindeki medeni vasfımız içten içe bir çöküş yaşamaktadır. Bu çöküntüye Malatya kırsalın da yaşanan, kötü yaşam koşulları ve yetersiz sosyal hayatın beraberinde, bu sosyal çöküşü tetikleyen büyük ve ciddi boyutlarda alınan göç, karşı karşıya olunan tehlikenin ciddiyetini kavrayacak, çözüm projeleri üretecek eğitimli insan gücünün eksikliği, Malatya’nın kalkınmasına yönelik programların üretilemeyişi her geçen gün Malatya’nın sorunlarını biraz daha karmaşık hale getirmektedir.

Bu ve benzeri sebepler sosyal, kültürel, ve ekonomik sıçrayışın en büyük engeli sayılabilir.

İlimiz hükümetin sunduğu mali yardımlardan çok düşük oranda yararlanmaktadır. Özel sektöre ait sanayi faaliyetleri ve istihdam yaratma potansiyeli çok düşük. Ekonomik faaliyetler büyük oranda tarım üzerinde yoğunlaşmışken, tarımsal ürünlerin verimlilik ve pazarlama seviyesi kendi kendine yetebilen ve sürdürülebilir bir ekonomik sistemin desteklenmesinde yetersiz kalmaktadır.

Çok iyi bir program tarafından oluşturulan gerçek içerikli ve uygulanabilir, katılımcı, hedef kitlenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarına göre hazırlanmış kalkınma modelleri, yerel gelişim penceresinden bakıldığında, diğer bölgelerdeki sınırlı kaynakların kullanımının en etkili şekilde maksimize edilmesi açısından hem yerel yönetim hem de sivil toplum organları için çok değerli bir araç olacaktır.

Gelişmiş kapasite, bölgedeki toplulukların yararına olacak ve sürdürülebilir kalkınma çabaları için yerel, ulusal ve uluslararası kaynakları kullanmalarına olanak sağlayacaktır. Bu sebeple;

Malatya Belediyesi şairin ifadesiyle “Oyun ve Oynaşla “ meşguldür. Zaman hızla geçmektedir. Geçen beş yılını kaybeden Malatya bir beş yıl daha kaybetmemelidir. Sayın Ahmet Çakır etrafını kuşatan iltifat figuranlarının yörüngesinden çıkıp, Malatya’nın gerçekleri ile yüzleşmelidir.

Malatya halkına vaat edilen 5 yıldızlı Malatya için 50 Ak Projenin uygulanabilirliği yoktur. Yoktur ki geçen altı aylık süre israf edilmiştir. Malatya halkı kandırıldığını beş yıl sonra anlayacaktır.

Sayın Çakır Malatya’nın sosyal, kültürel, ekonomik sorunlarını çözecek projelerin yanı sıra gelecek yüzyılın modern Malatya’sını yeniden imar ve inşa etmelidir. Her türlü kaynak mevcuttur.

6 aydan beri Belediye Meclisine bir tek proje getirme becerisi gösteremeyen Sayın Çakır ve ekibi ortaçağ davranışları sergileyerek öneri ve eleştiri getiren başta ben olmak üzere muhalefeti susturmakla Malatya halkına hizmet ettiklerini sanıp gururlanmaktadırlar. Sayısal çoğunluğumuz karşısında siz konuşamazsınız demektedir. Sayın Çakır bu davranışıyla ekibini de teşvik etmektedir.

Acı olan şudur ki bu insanlar bazı çevreler tarafından sorgulanmak yerine, ilgi ve iltifat görmektedirler. Malatya kazanacaksa ben susmaya hazırım. Yeter ki MALATYA kazansın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız