SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Susuz Mahalle Bırakmadık"

0
Güncellendi - 2016-10-04 18:27:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ İlçesi’ne bağlı Kadıibrahim Mahallesi’ne maliyeti 306 bin 437 TL olan 8 bin 405 metre içmesuyu hattı, Yalınbudak Mahallesi’ne maliyeti 270 bin 923 TL olan 3 bin 600 metre içmesuyu hattı ile 1 adet depo çalışması, Çakıllıpınar, Güzyurdu ve Çobanuşağı Mahalleri’ne maliyeti 558 bin 384 TL olan 6 bin 520 metre içmesuyu hattı döşeme çalışması gerçekleştirdi.

Toplamda 1 milyon 135 bin 745 TL olan çalışmaları AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ve Akçadağ Mahalle Muhtarları yerinde inceledi.

Yılanbudak Mahalle Muhtarı Aslantaş: Yarım Asırlık Su Sorunumuz Çözüldü

Akçadağ İlçesi Yalınbudak Mahalle Muhtarı İbrahim Aslantaş, mahalle meydanında bir yerde su olduğunu ve bütün mahallelinin yıllardır kovalarla burada içmesuyu ihtiyacını karşıladığını belirterek, “Mahallemize gelen içmesuyundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a, Akçadağ Belediye Başkanıma, bütün MASKİ elemanlarına teşekkür eder saygılar sunarım. Suyumuz hiç yoktu. Kovalarla su getiriyorduk. Tam yarım asırlık bir su sorunumuz vardı. Şuan suyumuz evlerimize kadar geldi” dedi.

Kadıibrahim Mahalle Muhtarı Özdemir: Allah Hepinizden Razı Olsun

Akçadağ İlçesi Kadıibrahim Mahalle Muhtarı Hüseyin Özdemir, sorunları Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini belirterek, “İçmesuyu şebekemiz yapıldı. Su bağlandı. Çalışmalar bitti. Elinize sağlık. Allah hepinizden razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Gönültaş: Akçadağ Şantiyeye Döndü

Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ise, MASKİ’nin Akçadağ İlçesi’nde yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini aktararak, “Malatya, Büyükşehir olduktan sonra Akçadağ’ımız adeta şantiye sahası gibi çalışıyor. Yıllardır hasret kaldığımız suyla bizleri buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere, Akçadağ Belediye Başkanımız Sayın Ali Kazgan’a, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Dr. Özgür Özdemir’e ve tüm MASKİ ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Çakır: Uzun Vadeli Çalışmalar Yapıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm kuruluşların Malatya genelinde çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyleyerek, özellikle Akçadağ İlçesi’nde yol ve su sıkıntısı çeken mahallelerin sorunlarının giderildiğinin altını çizdi. Başkan Çakır, “AK Parti Malatya Milletvekilimiz Sayın Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanımız Sayın Hakan Kahtalı, kaymakamımız ve Akçadağ Belediye Başkanımız ile birlikte Akçadağ İlçemizi ziyaret ediyoruz. Hem MASKİ’nin, hem de Yol Asfalt Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceliyoruz. Muhtarlarımızla birlikte yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacağız. Ayrıca 2017’de yapacağımız yatırımlarımızla alakalı çalışmalarımız için ön bilgi edinmek amacıyla bir araya geldik. İçmesuyu şebeke hattı olmayan 3 mahallemiz vardı. MASKİ Genel Müdürlüğümüz içmesuyu problemi olan bu üç mahallemiz için sondaj çalışmaları yaptı. Hat döşeme çalışmalarının ardından su depoları yapıldı ve üç mahallemiz içmesuyuna kavuştu. 3-4 mahallemiz su debisinin azalmasından dolayı içmesuyu sıkıntısı çekiyor. Bunları da gidermek için çalışmalarımıza başladık. Büyükşehir olduktan sonra mahallerimiz için uzun vadeli çalışmalar yapacağız. MASKİ Genel Müdürümüz başta olmak üzere ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Şahin: Susuz Mahalle Bırakmadık

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, AKP iktidarları döneminde hizmetin en üst düzeyde verildiğini ifade ederek, “Akçadağ ilçemize bağlı özellikle Havaalanın batı tarafında yer alan mahallerimizde içmesuyu ile alakalı yapılan çalışmaları yerinde görmek istedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Bey bizleri davet ettiler.  AK Parti iktidarları döneminde su konusunda da bugüne kadar özellikle KÖYDES Projesi kapsamında susuz mahalle bırakmadık. Su sıkıntısı çeken birkaç mahallemizde sondaj çalışmaları yapıldı. Yeni hatlar döşenerek vatandaşlarımız şebekeli suyu kavuştu. Elbette bu işler kolay olmuyor. Hem içmesuyu hem de sulama suyu konusunda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Özellikle siyasiler olarak bizler vatandaşlarımızın hayatlarını rahat bir şekilde idame ettirmesi, buraları terk etmemesi, nesillerinin de buralarda yaşamaları, ekmeklerini kazanacakları bir ortamı oluşturmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

maski2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız