SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Susuzluk Yol Kapattırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:01:23
Susuzluk Yol Kapattırdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da çiftçiler, sulama suyu sıkıntısı yaşadıkları gerekçesiyle yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. 

Sabah saatlerinde Battalgazi'den çıkan ve traktörleriyle valiliğe doğru giden çiftçilerin önü emniyet mensupları tarafından kesildi. Polis ile bir süre tartışan çiftçiler, Hanımınçiftliği Mahallesi'nde traktörleriyle yolu kapatarak, eylem yaptılar. Yolu tamamen trafiğe kapatan çiftçiler, Vali Vasip Şahin ile görüşmek istediklerini ilettiler. Eyleme katılan Yaşar Yavuz adlı vatandaş fenalık geçirdi. Sara hastası olduğu öğrenilen Yavuz, olay yerine gelen ambulansla Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra yol ortasına oturan ve yanlarında getirdikleri tekerleklerle yolu bir kez daha trafiğe kapatan çiftçiler, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile bir görüşme yaptılar. Çiftçiler arasından seçilen 2 temsilci ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yaşanan sulama suyu sıkıntısıyla ilgili Malatya Valisi Vasip Şahin ile görüşmeye gitti. Çiftçilerin seçtikleri temsilcileri, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal makam aracıyla valiliğe götürdü.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, çiftçilerin sorunlarını Vali Şahin'e ilettiklerini ve bir hafta içerisinde arıtma suyunun kanala verilmesiyle ilgili çalışmalarının olduğunu söylediğini ifade etti. Kiraz, çalışmaların hızlandırılacağını kaydederek, "Vali Bey, en geç bir hafta içerisinde arıtmadaki suyu kanala vereceklerini söylediler. Birde barajdan su alınarak kanala aktarılması projesi var. Onunla ilgili de teknik çalışmanın yapıldığını bizlere söyledi" diye konuştu.

Battalgazi'deki sulama sorununun birkaç yıldır devam ettiğini dile getiren Kiraz, "Bu sorunu hepimiz biliyoruz. Geçen yılda geldik ve orada çeşitli tespitler yaptık. Pis suların sulama suyunda kullanılmak zorunda bırakıldığını gördük. Bunları resimleyip, görüntüleyerek kamuoyu ile paylaştık” dedi.

Çiftçiler, Vali Şahin ile görüşmelerinin ardından olaysız şekilde dağıldı ve yol trafiğe açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız