SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Susuzluktan Kurtarmanın Maliyetine mi Bakılır?"

0
Güncellendi - 2017-08-24 01:50:56
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt ilçesine bağlı olan Cumhuriyet Örnekköy mahallesinde, Cumhuriyet Örnekköy, Karapınar, Oluklu, Işıklı, Kırlangıç, İkizce, Görgü, Kuşdoğan, Çayırköy ve Fatih mahallelerinin çiftçileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi.

“MASKİ SEN NE İŞ YAPARSIN?”

Kiraz, bu mahalleleri içerisinde bulunduran bölgenin Çerkez Yazısı olarak bilindiğini, Malatya’nın birçok bölgesinde sorunların ortak olduğunu dile getirerek, Malatya’da kayısı çiftçilerinin mağdur olduğunu söyledi. Kiraz ‘’Malatya çiftçiler mağdur ediliyor, kayısı ağaçları kuruyor, meyve-sebze kuruyor. Cumhuriyet Örnekköy Mahallesine geldik burada vatandaşlarımızın sulama sorunları var bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Vatandaşlar mağdur çiftçiler mağdur, MASKİ ve DSİ Müdürlükleri buraya büyük saray yapmış ama hizmet yok. Hemen yanı başında olan Cumhuriyet Örnekköy Mahallesinin su sorununu çözemiyor, buraya artezyenle su çıkarılabilir, neden yapmıyorlar soruyorum” dedi.

CHP İl Başkanı şunları söyledi:

“HİÇ BİR ADIM ATILMIYOR

Geçtiğimiz günlerde Çat Barajında incelemelerde bulunan yetkililer sulama sorunlarına kalıcı çözüm olacak Şerefhan Çayı’nın Çat Barajına aktarılması ve Melek Deresi bölgesinde gölet yapılarak doğal suların toplanıp sulama kanalına aktarılmasına hiç değinmemiştir. Vatandaşları mağdur ediliyor, Çiftçiler mağdur ediliyor, Malatya’nın her noktasında çiftçilerin sorunlarını gündeme getiriyoruz.  Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM’de gündeme getirdi. Bizler her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız dertlerini dinleyeceğiz.

BİNAYA PARA VAR, ÇİFTÇİYE YOK!

DSİ’ye gerek çiftçiler, gerek muhtarlar, gerek kurumlar tarafından götürülen her çözüm önerisi, her proje, maliyeti yüksek diye elinin tersiyle itiliyor. Su insan yaşamı için ve ekilen biçilen bütün ürünlerimiz için, doğamız için, canlılar için hayati öneme sahiptir. Bir yeri susuzluktan kurtarmanın maliyetine mi bakılır? İşte bu yüzden diyoruz ki bir kurumun büyüklüğü bina büyüklüğü ile ölçülmez verdiği hizmetin büyüklüğü ile ölçülür. Dev binalar yapılmış ama hizmet açısından içleri bomboş.

Öte yandan bu bölgedeki sulama birliklerinin de arkasına aldığı çiftçilerin desteğiyle DSİ gibi kurumlara hizmetin gelmesi için baskı uygulaması, projeler sunması kurumlarla iletişim halinde olması gerekmektedir. Hiçbir sulama birliğinin 'su varsa veririm' deme lüksü yoktur."

Cumhuriyet Örnekköy mahallesinde sulama sorunlarından dolayı kayısı ağaçları ve meyve sebzelerinin kuruduğunu iddia eden çiftçiler, bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

İl Başkanı Enver Kiraz’a Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, il ve ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MALATYALI (6 yıl önce)
    ADI GEÇEN KÖYLERİN (Cumhuriyet Örnekköy, Karapınar, Oluklu, Işıklı, Kırlangıç, İkizce, Görgü, Kuşdoğan, Çayırköy ve Fatih ) HEPSİDE ALEVİ KÖYLERİDİR , DEVLET BU KÖYLERE SU VERMİYOR , HİZMET GÖTÜRMÜYOR BU ARTIK KRONİKLEŞMİŞ BİR SORUNDUR , ÖTEKİLEŞTİRİLEN HALKIN SORUNLARIDIR VE DEVLET İÇİN BÜYÜK BİR AYIPTIR BU ZİHNİYETTEN ACİLEN VAZGEÇİLMELİ 80 MİLYONA EŞİT DAVRANILMALIDIR , DEVLET KİMSEYE AYRICALIK VEYA AYRIMCILIK YAPAMAZ ,YAPMAMALI.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (6 yıl önce)MALATYALI isimli kullanıcı yorumuna
    malatyalı olduğuna eminmisin?
    0
    0
    Yanıtla