SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Süt Desteği Ödenecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, geçen yılın ikinci 6 ayı için üreticilere ödenecek 159 bin lira süt desteğinin bu hafta içerisinde bakanlık tarafından gönderileceğini bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 25 Şubat günü, 2010 yılının ikinci 6 ayı için Malatya’ya 159 bin TL süt desteği gönderileceğini duyurdu.

Milletvekili Öznur Çalık, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının hayvancılık sektörüne yönelik yeni uygulamalarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Çalık, Malatyalı üreticilere 2010 yılının ikinci 6 ayı için ödenecek toplam süt desteğinin 159 bin TL olduğunu ve bu meblağın 25 Şubat günü Bakanlık tarafından ödeneceğini bildirdi.

Öznur Çalık, 2010 yılının ilk 6 ayı için 115,079 bin TL olan süt destek ödemelerinin Aralık ayında gerçekleştirildiğini; kalan 6 ay için de bir an evvel harekete geçilmesi konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanının talimat verdiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü :

“2010 yılının ikinci 6 ayı için süt desek ödemelerimiz Malatyalı süt üreticilerimize, Allahın izniyle 25 Şubat günü ödenecek. Ayrıca Bakanlığımız 2011 yılında hayvancılık destekleriyle ilgili büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Sn. Bakanımız da 22 Şubat günü yaptıkları açıklamada belirttiler; üreticimize verdiğimiz süt primlerimizi yüzde 50 artırıyoruz. Böylece, destek ödemeleri, litresi 4 Kuruştan 6 Kuruşa çıkarılıyor. Bu ödemeleri, 2011 yılı içinde 3 er aylık dönemler halinde yapacağız. Besicilerimizi de unutmadık. Mevcut besi hayvanını kestirip yerine yerli besi materyali bağlayan üreticiye hayvan başına 300 TL destek verilecek.”

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için hayvan başına verilen desteğin de yüzde 50 artırılarak 10 TL’den 15 TL’ye çıkarıldığını ve böylece koyun ve keçi sütüne; inek sütüne göre 2.5 kat fazla destek uygulamasının hayata geçtiğini ifade eden Çalık; hayvancılık destekleriyle ilgili Hükümetin verdiği bu büyük katkının, canlı hayvan ve et ithalatından elde edilen maddi güç ile hayata geçirildiğini ifade etti. Böylece, hem tüketici kitlesinin mağduriyetinin önlenmiş olduğunu hem de üreticinin korunduğunu aktaran Milletvekili Çalık, “Bu akıllı tarım politikasının mimarı Bakanlığımız, Hükümetimizdir. Ak Parti, bugüne kadar nasıl köylünün, çiftçinin, üreticinin yanında olduysa bundan sonra da olmaya devam edecektir.” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız