SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süt Fabrikası'nda Yangın

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir süt fabrikası ile iki evde çıkan yangınlar korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

SÜT FABRİKASI'NDA..
Edinilen bilgiye göre yangın, Çarmuzu Mahallesi'ndeki Soykan'a ait Erbaş'ların kiraladığı Sarı Tombiş Süt Fabrikası'nda meydana geldi. Bacadan çıktığı tahmin edilen yangın çatı katını tamamen yaktı. İtfaiye ekipleri yangın fazla büyümeden söndürdü. Bu arada, yangının alevlerini bir genç cep telefonu ile saniye saniye görüntüledi.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar'ın kontrolünde gerçekleştirilen yangında ölen ve yaralananın olmadığı büyük maddi zarar meydana geldiği bildirildi.

İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, yangın mahallinde yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre bacadan çıkan kıvılcım nedeniyle çatıdan yangın çıktığını belirtip, ekiplerinin kısa sürede söndürdüğünü ifade etti. Acar, çatı katında yanıcı maddelerin bulundurulmasının kanunen yasak olduğunu hatırlattı.

Diğer yandan, Sarı Tombiş Süt Fabrikası yetkilileri ise, fabrikada fazla bir zarar olmadığını ifade ederek, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde son derece modern olarak inşa edilen yeni fabrikalarının bir ay sonra hizmete açılacağını belirttiler.

İKİ EV YANDI..
Yamaç Mahallesi Köprüüstü 1. Sokakta henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı Aliseydi K'nin evinde çıkan yangın, bir anda büyüyerek, Muharrem A'nın evine sıçradı. İki evin etrafını alevler sardı. Olay yerine gelen emniyet ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, çok sayıda itfaiye iki evde çıkan yangını söndürmeye çalıştı. Yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

Yangında Aliseydi K'ya ait ev kullanılamaz hale gelirken, emniyet ekipleri yangının neden çıktığını araştırmaya başladı.

Öte yandan Akçadağ ilçesinin Doğu Mahallesi’nde 73 yaşındaki M.P. adlı şahsa ait bahçede bulunan samanlıkta 15 gün önce yangın çıktığı ve itfaiye tarafından söndürüldüğü, 15 gün sonra polise başvuran M.P.’nin, eşinin samanlık içerisinde yakılmak istenmiş ancak tutuşmamış bir kağıt parçası bulduğunu bildirdiği öğrenildi. İkinci kez yakılmak istendiği öne sürülen samanlıkla ilgili iddia üzerine polis araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız