SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süt Kupası Futbol Turnuvası

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da Süt Üreticileri Genel Merkezi ve Süt Üreticileri Malatya Birliği tarafından düzenlenen "Kardeşlik ve Süt Kupası" turnuvası, düzenlenen törenle başladı.
 
Yeşiltepe Stadı'nda düzenlene törene Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkanı Ali Koyuncu, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Malatyaspor kulüp başkanı Mustafa Korkmaz, TÜFAD Malatya 2. Başkanı Muharrem Zeyno, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Turnuva öncesi bir konuşma yapan Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkanı Ali Koyuncu, Malatya'da tarihi bir günü yaşadıklarını kaydetti. Koyuncu, "Bugün yine şehitlerimiz var, yine anneler ağlıyor, yine babaların yürekleri buruk, öksüz ve yetimlerimiz var. İçimiz kan ağlıyor. İşte bizler de bu vatanın evlatları olarak, bu barışa nasıl katkı sağlarız dedik. Bu terörü önlemek için bir vatandaş, bir yurttaş olarak neler yapabiliriz düşüncesi içerisinde Türkiye'de Süt Kardeşliği projesini Malatya'dan başlatıyoruz. Anamızdan emdiğimiz sütlerin burnumuzdan gelmemesi için bu projeyi başlatıyoruz. İşte bugün maalesef İsrail'in taşeronluğunu yapan terör örgütü, polisimize kurşun sıkıyor, askerimize kurşun sıkıyor, sivil vatandaşımıza, çocuklarımıza kurşun sıkıyor. Bu ülkede 30 yıldır yaşanan bu sorun sadece hükümetlerin sorunu değil, sadece siyasetçilerin sorunu değil, bu ülkede yaşayan insanların sorunudur. İşte bugün bizler Malatya'da sütkardeşliği projesini başlatıyoruz" dedi.
 
Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu ise, "Bu organizasyonlarla batı ve doğu il birlikleriyle kardeş olacağız ve sıkıntıları ortaklaşa çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül de, sütün önemine değinerek, "Süt, hayvancılık faaliyetlerinin en önemli ürünü olup, sadece üreticilerin gelir kaynağı değil, aynı zamanda insanoğlunun temel besin kaynaklarından biridir. İlimizde faaliyet gösteren 16 adet süt işletmesi tesisimiz bulunmaktadır" diye konuştu.
 
MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya'da bu tür organizasyonları düzenlemekten dolayı çok mutlu oldukları kaydetti.
 
Yapılan konuşmaların ardından Malatyaspor ile Bursa Kester takımları turnuva kapsamında karşılaştı. Normal süresi 2-2 biten karşılaşmayı, penaltı atışları sonucu Malatyaspor 6-4 kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız