SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süt Sığırcılığına Destek..

A- A+ PAYLAŞ

25 bin 82 dekar arazi üzerinde tarım ve hayvancılığın yapıldığı Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki damızlık süt sığırcılığı tesislerinde, 420 baş montofon ırkı damızlık süt sığırı olduğu öğrenildi.

Hayvancılık bölümünün iki kısma ayrıldığını belirten Sultansuyu Tarım İşletme Müdürü Ahmet Baş, "25 bin 82 dekar arazi üzerinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunuyoruz. Hayvancılık bölümü iki kısmı ayrılıyor. Safkan at yetiştiriciliği ile damızlık süt sığırcılığı var. Damızlık Süt Sığırcılığı Tesisinde toplam 420 baş montofon ırkı damızlık süt sığırı var. Bunların 200 tanesi anne, 150 tanesi de sağman olmak üzere toplam 420 baş. Günlük 150 hayvandan 3 ton süt elde ediliyor. Hayvan başına günlük süt verimi 20 kilo oluyor. Süt Malatya'daki
firmalara 1 yıllık ihalelerle verilmekte" dedi.

Buğday ve arpa tohumlarını çiftçilere dağıttıklarını belirten Baş, "Yılda 2 bin 500 ton buğday ve arpa tohumu çiftçiye dağıtıyoruz. Çiftçilere geçen yıl 50 tane gebe inek, 34 tane gebe düve ve 100 civarında ise erkek buzağı olmak üzere toplam 180 baş damızlık hayvan verildi" ifadelerini kullandı.

Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Algül ise "Sultansuyu İşletmesi'nin Malatya'daki sığırcılığın gelişmesinde çok büyük katkısı olmuştur. Birçok işletmemiz hem buradan örnek almıştır, hem de burada damızlık elde el de etmiştir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız