SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süt Toplama Merkezleri İmzası

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:49
Süt Toplama Merkezleri İmzası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da süt toplama ve soğutma merkezleri kurulacak. Bu konuda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile Malatya İli Süt Üreticileri Birliği arasında protokol imzalandı. 

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, FKA’ya sunmuş oldukları "Süt Toplama ve Soğutma Merkezleri" kurulması projesinin FKA tarafından onaylandığını ve sözleşme imzaladıklarını belirtti. Kurtoğlu, "İlimizde soğuk zincir içerisinde sütün pazarlanmasında önemli sıkıntı ve problemler bulunmakta ve ilimizde süt toplama ve soğutma merkezleri bulunmamaktadır. Bizler ilimizde üretilen sütün soğutularak daha yüksek fiyatlara satılması amacı ile Fırat Kalkınma Ajansına böyle bir proje sunduk. Sunmuş olduğumuz proje FKA tarafından da destekleme kapsamına alınmış bulunuyor. Süt toplama merkezlerinin yanı sıra bu proje kapsamında birde süt analiz laboratuvarı kuracağız. Üretilen sütün kalitesinin belirlenmesi, süt yağı, protein, kuru madde ve somatik hücre sayımı gibi analizler bu laboratuvarda yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca yem analizlerinin de bu laboratuvarda yapılabileceğini belirten Başkan Kurtoğlu, “İnşallah birliğimize üye olan ve hayvancılık işini büyütmek isteyen üyelerimize gebe düve dağıtımı da yapacağız. Şu anda banka ile protokol aşamasındayız. Banka ile protokol imzaladığımız zaman talep eden üyelerimize gebe düve getirmeyi planlıyoruz. Amacımız birliğimiz üyelerine elimizden geldiğince hizmet etmek,ilimize katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.

Fırat kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ile karşılıklı proje sözleşmesinin imzalandığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız