SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süt Üreticileri Birliği Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Süt Üreticileri Birliği düzenlenen törenle açıldı.

Tarım İl Müdürlüğü'nün Karakavak'taki binasında açılışı gerçekleştirilen Süt Üreticileri Birliği'nin açılışına İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Tarım İl Müdürü Vekili Ramazan Aytekin, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Damızlık Keçi Üreticileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı Ramazan Çetin, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, MHP Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem, Tarım İl Müdürlüğü şube müdürleri ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, "Malatya'da hayvancılık ile iştigal eden yaklaşık 38 bin kadar ailenin geleceği için bir takım kararlar almaya çalışacağız. Çünkü Malatya'da hayvancılığın durumu pek de iç açıcı değildir. Rakamlar çok düşüktür. Şöyle ki, hayvan varlığımız 84 bin 929 adet, düve sayımız 51 bin adettir. Yani batıdaki bir ilçenin sahip olduğundan daha az sayıda hayvan mevcuduna sahibiz "ifadelerini kullandı.

Malatya'da 18 kooperatif bulunduğunu ve bu kooperatiflere üye sayısının bin 309 olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu, birlik olarak 19 milyon TL bir destekleme tutarının Malatya'ya gelmesi için çaba göstereceklerini kaydetti.

Tarım İl Müdürü Vekili Ramazan Aytekin ise konuşmasında, kurulan birlik sayesinde süt üreticilerin fabrikaların karşısında pazarlık yapma gücüne kavuşacaklarını ifade edip, süt sanayicilerin ise binlerce süt üreticisi yerine tek bir kuruluşla pazarlık yapma şansına kavuşacağını vurguladı.

Malatya'da 51 bin sığır 130 baş koyun ve keçiden elde edilen süt miktarının yıllık 160 bin ton olduğunu söyleyen Aytekin, bu rakamın oldukça düşük olduğuna dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız