SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sutopu'na İlgi Artıyor

0
Güncellendi - 2016-07-02 02:19:22
Sutopu'na İlgi Artıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da gelişimini sürdüren Sutopu branşına ilginin arttığı kaydedildi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yaz Spor Okulları kapsamında açılan Sutopu branşına kayıtlar sürüyor.

Sutopu Milli Takım Antrenörü Vahap Karaaslan, doğum tarihi 1998 ve daha küçük olan bay ve bayan sporcuların su topu branşına kayıt yaptırarak, eğitim alabileceklerini kaydetti.

Karaaslan, Yaz Spor Okulları kapsamında deneyimli antrenörlerin sporculara eğitim vereceklerini ifade ederek, “Kurs Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri 13.00 ila 15.00 saatleri arasında verilecek. Kursa katılacak sporcularımızın sutopu mayosu ve sutopu başlığına sahip olması gerekiyor” dedi.

Karaaslan, branşa kayıtların sürdüğüne dikkat çekerek, kursa kayıt yaptırmak isteyenlerin bir adet nüfuz cüzdan fotokopisi, iki adet resim ve sağlık raporu ile birlikte Yaz Spor Okulları kayıt bürolarına başvurmaları gerektiğini kaydetti.

“DAHA İYİ YERLERE GELECEK”

Malatya’da sutopu branşının gelişimini sürdürdüğüne değinen Karaaslan, Malatya’da sutopu branşının daha iyi yerlere geleceğini ifade etti.

Sutopu eğitimlerinin devam ettiğini ve sporcu sayısının her geçen gün arttığını da sözlerine ekleyen Karaaslan, branşın gelişimi adına yoğun tempoda çalıştıklarını belirtti.

Karaaslan, Malatya’da sutopu branşının gelişimini sürdürdüğünü kaydederek, “Sutopu Federasyonumuz Milli Takımların altyapılarına sporcu kazandırmak için bir çalışma başlatmıştı. Bu anlamda Malatya’da seçmeler yapıldı. Malatya’da sutopu branşında yaptığımız çalışmalar, bu sporun hızlı bir şekilde gelişimini sağladı. Tabi bunda federasyonumuzun Doğu’ya olan bakış açısı etkili oldu” diye konuştu.

YAZ SPOR OKULLARI İLGİ GÖRÜYOR

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Spor Okullarına öğrenci ve veliler yoğun ilgi gösteriyor. 40 branşta hizmet verecek olan Yaz Spor Okullarına şuana kadar yaklaşık 5 bin kayıt yaptırıldı.

Yaz Spor Okullarına 5-18 yaş grubu çocuk ve gençler, 12’si engelli olmak üzere 40 branşta eğitim alacak.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2016 yılı yaz spor okulları her yıl olduğu gibi okulların yaz tatile girmesiyle kayıtlar başladı. Kayıtlar, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu üzerinde ve eski TFF binasında bulunan İl Spor Merkezleri Kayıt Bürosunda yapılıyor.

İl Spor Merkezleri kapsamında 40 branşta eğitim verilecek. Bu branşların 12’si engelli çocuk ve gençler için eğitim verecek.

Tüm branşlara 5-18 yaş grubu çocuk ve gençler kabul edilecektir. Yüzme branşı aylık 50 TL olarak açıklanırken, diğer branşlar ücretsiz olacak.  Ayrıca 12 branşta engelli çocuk ve gençler de ayrı gruplar oluşturmak üzere branş açılacak. Şuana kadar Yaz Spor Okullarına 5 bine yakın kayıt yapıldığını kaydedilirken, en çok ilgi her sene olduğu gibi yine yüzmeye gösteriliyor.

Yaz Spor Okullarında açılacak branşlar ise şöyle:

Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler Atletizm, Bedensel Engelliler Badminton, Bedensel Engelliler Yüzme, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Futbol, Görme Engelliler Yüzme, Güreş, Halter, Hentbol, Herkes İçin Spor, Hokey, İşitme Engeliler Atıcılık, İşitme Engeliler Taekwondo, İşitme Engeliler Güreş, İşitme Engeliler Badminton, İşitme Engeliler Masa Tenisi, İzcilik, Karate,Judo,  Kıck Boks, Masa Tenisi, Modern Pentatlon, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular Masa Tenisi, Özel Sporcular Atletizm, Özel Sporcular Voleybol, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Yüzme.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız