SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sutopu'nda 1. Devre Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:39:28
Sutopu'nda 1. Devre Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Kayısı Sutopu Ligi'nde 1. devre müsabakaları sona erdi. 

Sutopu Ligi'nin birinci devresi Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirildi. 4 bayan, 4 erkek takımının katıldığı ligde 100'e yakın sporcu mücadele etti. 14 Hakemin görev yaptığı müsabakalar büyük bir heyecana sahne oldu.

Ligin 1. devresinde sıralama şöyle oluştu:

Erkekler, 1-Malatya Su Sporları (MASUS), 2-Malatya Gençlik Spor Hizmetleri (MALATYA GSH), 3-Malatya Anadolu Yüzme İhtisas Kulübü (MAYİK), 4-Pelit Spor Kulübü (PELİT).

Bayanlar, 1-Malatya Su Sporları (MASUS), 2-Malatya Gençlik Spor Hizmetleri (MALATYA GSH), 3-Pelit Spor Kulübü (PELİT), 4-Malatya Anadolu Yüzme İhtisas Kulübü (MAYİK).

Sutopu Malatya İl Temsilcisi Vahap Karaaslan, Malatya'da Sutopu branşına olan ilgiyi artırmak adına Kayısı Sutopu Ligi'ni kurduklarını söyledi.

Karaaslan, Ligde 1. devrenin sona erdiğini anımsatarak, "4 bayan 4'de erkek takımımız ligde mücadele ediyor. Ligin ilk devresini Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirdik. Birbirinden heyecanlı ve zevkli karşılaşmalar izledik" dedi.

Malatya'da sutopu branşına olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Karaaslan, "Biz Malatya'da yüzmenin yanı sıra sutopu sporunun gelişmesi adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Miniklerde Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Ayrıca milli takım seçmeleri de ilimizde yapıldı. Yapılan bu faaliyetler sutopu branşına olan ilgili artırıyor. İlerleyen dönemlerde takım sayısını çoğaltarak, ligimizi düzenlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ligde ikinci devre müsabakalarının 15 Haziran'da yapılacağını kaydeden Karaaslan, "Ligin ilk devresinde bayan ve erkeklerde MASUS ligin zirvesine yer aldı. İkinci devre müsabakalarını 15 Haziran'da yapmayı planlıyoruz" dedi.

Ligde son maçta 4 gol atarak yıldızlaşan MASUS takımı oyuncusu Elif Sultan Kaya ise, ligin son maçında, Pelit Spor Kulübünü 11-7 yenerek, ilk devreyi birinci tamamladıklarını ifade etti.

4 gol attığı için mutlu olduğunu kaydeden Kaya, ligin ikinci devresinde de aynı başarılı performansı sergileyip, ligin zirvede bitirmek istediklerini söyledi.

Elif Sultan Kaya, sutopu sporunun dünyanın en zor ikinci sporu olduğuna dikkat çekerek, "Sutopu oynaması çok zor ama bir o kadarda keyifli bir spor. Bu nedenle herkesin sutopu branşını yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız