SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suya İhtiyati Tedbir Kararı

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi İlçe Belediyesi tarafından, ilçeye gelen içme suyunun asgari ne kadar olacağı yönünde Malatya Belediyesi aleyhine mahkeme kararı ile ihtiyati tedbir koydurdu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, düzenlediği basın toplantısında, ilçede 4 aydan beri ciddi bir şekilde içme suyu konusunda sıkıntı yaşandığını belirtti. Gürkan, Belediye olarak içme suyunu aldıkları Malatya Belediyesi'nin aleyhine açtıkları ihtiyati tedbir davasının sonuçlandığını belirterek, Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, "Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Pınarbaşı kaynaklarından çıkan içme suyundan Malatya Belediyesi'ne ait Melekbaba su deposundan Battalgazi Belediyesi isale hattına asgari saniyede 70 litre su verilmesi konusunda ihtiyati tedbir kararı vermiştir" şeklinde karar verdiğini belirtti.

Gürkan, çıkan kararı Malatya Belediyesi'ne tebliğ edemediklerini belirterek, "Battalgazi ilçesinde kaçak su kullanıldığı iddia ediliyor. Su yok ki kaçak su kullanılsın. Ben göreve geldiğimden beri 975 adet kaçak su kullanımı tespit ettirdim. Bunu yapan başka belediye var mı? 4 aydan beri su sorunu yaşıyoruz. Malatya Belediyesi debi metre koyacağını açıkladı. Biz Battalgazi Belediyesi olarak buna varız. Ama, Malatya Belediyesi'nin bunu uygulayamayacağına inanıyorum. Su dağıtım noktalarına debi metre konulmasına en çok biz seviniriz. Çünkü bize ne kadar su verdikleri artık daha rahat bir şekilde ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Kendilerinin kurumlar arasında sıkıntı yaşanmasından yana olmadıklarını belirten Gürkan, ilçedeki vatandaşların yaşanan su sıkıntısını siyasi olarak değerlendirdiğini belirtti. Gürkan, içme suyu konusundaki devam eden sıkıntının yeni bir hastalık salgınına alt yapı hazırladığını iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız