SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suyu İdare Ederek Çözecekler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:16:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından Selçuklu Mahallesi’nde toplantı düzenlendi. 

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder’in katıldığı mahalle toplantısında, mahallenin sorunlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçim süreci konuşuldu.

Düzenlenen toplantıda konuşan AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, kuraklık dolayısıyla Malatya genelinde yaşanan su sorununa dikkat çekerek, “Su sorunu ile ilgili sıkıntı çekilmekte olduğunu biliyoruz. Malatya, büyükşehir olduktan sonra yetkiler ve görevler paylaşılmıştır. Su konusu MASKİ Daire Başkanlığı tarafından büyükşehir belediyemize verilmiştir. Yeni planlama ile ilgili mevcut suyumuzu idare ederek sizlerin bu sıkıntılarınızı gidereceklerdir” dedi.

Akın, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını anımsatarak, "Başbakanımız ayın 7’sinde Malatya'da olacak. Malatya yine adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basacak ve Başbakanımızı ilk turda Cumhurbaşkanı yapacaksınız. Buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, 30 Mart yerel seçimleri sonrası Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte belediyelerde yeniden yapılanma çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, çalışmaların tamamlanması ile birlikte hizmetlerin kaldığı yerde artarak devam edeceğini ifade etti.

Sorunlarla yakından ilgilendiklerini dile getiren Gürkan, şunları söyledi; "TEDAŞ ile ilgili Malatya'mızda sıkıntı büyük. Bu konuları ve sıkıntıları bizler düzenli olarak TEDAŞ'la toplantılarımız sürmektedir. Su ile ilgili sorunlarınızı büyükşehir belediyemizle görüşeceğiz. Her mahalleye semt konağı taahhüdümüz seçimden önce vermiştik. Bu taahhüdümüz yerine getirilecektir. Diğer bir sorun derme kanalının ıslahı ile ilgili gerekli çalışmaları en kısa zamanda yapacağız. Biz derme kanalı ile ilgili 3500 metre uzunluğunda ıslah çalışmalarını bitirdik. İmar planı ile ilgili çalışmaları imardaki arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacaktır. Parkların sulanması ile ilgili içme ve sulamada sorunlar bulunmakta. Sularımızı da gayet ölçülü kullanmamız gerekiyor. Parklardaki su sorununu artezyen vurarak halletmeye çalışıyoruz. Aşağı yukarı 102 mahallemizin sorunları hep aynı. Kültür merkezlerini, tüm mahallelerimize kuracağız. Mahallelik ruhunu yakalamamız gerekiyor. Tüm birimlerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Sizlerin daha iyi yaşayabilmeniz açısından Battalgazi için gece gündüz çalışmaktayız. Temizlik konusunda hassasiyetim bulunmakta. Bir şehir temizlenmekle temiz olunmuyor. Sizlerde temiz tutmanızla gerçekleşecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız