SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suyu İsraf Edenler Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda toplanarak ağustos ayı çalışmalarını görüştü.

Toplantıda ilk olarak Doğanşehir ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü'nün devlet kurumunu zarara uğrattığı iddiası ile ilgili şikayet görüşüldü. Şikayet üzerine araştırma yapan Doğanşehir Kaymakamlığı'ndan, iddianın asılsız çıktığı şeklinde cevap gönderildiği belirtildi.

Kurula e-posta ile gönderilen bir şikayette ise merkez Nasuhi Caddesi'ndeki kaldırımların bozuk olduğu, lokantalar tarafından kaldırıma bırakılan çöplerin insan sağlığını olumsuz etkilediğinin belirtildiği ve şikayetin iletildiği Malatya Belediyesi'nin gönderdiği cevapta ise söz konusu caddedeki kaldırım işinin ihalede olduğu ve en kısa sürede yaptırılacağının bildirildiği kaydedildi.
İnsan Hakları Kurulu'na gönderilen isimsiz bir e-posta şikayetinde ise Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) Malatya İl Müdürlüğü'nde çalışan güvenlik görevlilerinin çalışma şartlarının adil olmadığı ve nöbet listesinin oluşturulmasında haksızlık yapıldığı şeklindeki iddiaların ileri sürüldüğü ve şikayetin FEDAŞ'a gönderilerek cevap istendiği belirtildi.

Orduzu kasabasında oturan bir bayanın, kurula verdiği şikayet dilekçesinde, kasabanın Şankaya Mahallesi'nde kanalizasyon olmadığını, yolların bozuk ve bakımsız olduğunu, çöplerin belediye tarafından alınmadığını ve bu durumun insan sağlığını olumsuz etkilediğini ileri sürdüğü, söz konusu dilekçenin Orduzu Belediyesi'ne gönderilerek konu hakkında bilgi istendiği aktarıldı.

Bu arada, Malatya merkezdeki bazı cadde ve sokaklara bırakılan şikayet, dilek ve temenni kutularından ağustos ayında 2 adet dilekçe çıktığı belirtildi. Söz konusu dilekçelerden birisinde, Defterdarlık binası yanındaki alt geçidin çevreye pis koku yaydığının iddia edildiği, diğer dilekçede ise küçük yaştaki çocukların yollara bırakılarak dilencilik yaptırıldığı, egzozu çıkarılmış motosikletlerin çevreyi rahatsız ettiği, su sıkıntısına rağmen halı, merdiven ve araba yıkamada suların boşa akıtıldığının
ileri sürüldüğü kaydedildi.

Bu arada, Malatya'da Karakol Nezarethanelerinin Denetlenmesi ile Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği'ne göre yapılan işlemlerde herhangi olumsuzluğun olmadığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız