SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suyumuz Şişe Sudan Kaliteli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:46:34
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü mahalle muhtarlarına MASKİ’nin 18 ay içerisindeki yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’nın suyu Türkiye’nin en kaliteli sularından bir tanesi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki insan sağlığı açısından şu an bizim musluktan akan suyumuz şişedeki sudan daha kaliteli” dedi. 

Düzenlenen toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, FEDAŞ Malatya İl Müdürü Taylan Ağca, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları ve MASKİ Daire Başkanları ile Malatya genelindeki mahalle muhtarları katıldı. MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, MASKİ’nin 18 aylık değerlendirmesini yaptı. 2014 ve 2015 yıllarının genel anlamda kurumsallaşma, yatırımların planlanması, projelerin ihalelerinin yapılması olarak geçtiğini söyledi. Özdemir, “Malatya il sınırları içerisinde yaşayan tüm herkes daha kaliteli içme suyu, daha kaliteli kanalizasyon, atık su ve yağmursuyu drenaj hattı alt yapısını hak etmektedir. Çağın ve teknolojinin gereksinimlerine uygun bir alt yapı yaparak Malatya’nın gelecek 50 yılını planladık. 2016 yılında yaptığımız tüm projelerimizi hayata geçirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yaptığımız çalışmalar halkımız tarafından takdirle karşılandı. Çalışmaktan yorulmadık yorulmayacağız. Gece gündüz demeden ekiplerimizle beraber projelerimizi hayata geçiriyoruz. İlk etapta olmazsa olmazımız olan araç filomuzu güçlendirdik. 11 ilçemizde MASKİ Şube Şeflikleri’ni oluşturduk. Alo 185 Çağrı Merkezi’ni faaliyete geçirerek, vatandaşımızın bize ulaşmasını kolaylaştırdık. MASKİ Bilgi Yönetim Sistemini hayata geçirdik. Malatya merkezde bulunan 36 adet su deposuna izleme sistemi kurduk ve bu depolarımızın iç ve dış aydınlatma enerji ihtiyacını güneş panelleri kurarak giderdik” diye konuştu.

Saha çalışmalarını tüm Malatyalıların görmesi için Arıza Takip Sistemi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Dr. Özgür Özdemir, Abone Arşiv Sistemi de yeniden düzenlendiklerini kaydetti. Özdemir, “PTT ve bankalarla anlaşma yapılarak fatura ödemelerinde kolaylık sağlandı. İçme suyu şebeke kaptaj çıkış hattı, içme suyu şebeke hatlarının sayısallaştırılması, malzeme standardı, şebeke işletme çalışmaları, içme suyu su kayıp yönetimi, fiziki kayıp kaçak çalışmaları, içme suyu şebeke vana bakım onarım çalışmaları, basınç haritası, depolarda aydınlatma çalışmaları, depo seviyeleri ölçüm sistemi montaj çalışmaları, hatlarımızın sayısallaştırılması, kanal temizleme ve görüntüleme, muhtelif mahallelerde yağmursuyu hattı yapımı, içme suyu rehabilitasyon çalışmaları, içme suyu hattı yapımı, içme suyu hidrolik modelleme oluşturulması gibi çok önemli olan çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.

ÇAKIR: “MASKİ ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR YAPIYOR”

Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ’nin çok ciddi yatırımlar yaptığını dile getirdi. Başkan Çakır, “Büyükşehir olduktan sonra hem büyükşehir belediyesi olarak hem de MASKİ olarak muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Malatya merkezinin gelişmesi Malatya’nın ekonomisine yansıyacak. Yapılan hizmetler kültürel, eğitim ve sosyal anlamda Malatya’nın gelişimini daha üst noktalara taşıyacak. Dolayısıyla hem merkezi modern bir kent haline dönüştüreceğiz, hem de kırsalda yatırımların yoğun bir şekilde sürecek. Sorunsuz bir kent ortaya çıkaracağız. MASKİ yeni kuruldu, saha yapılanmasını tamamladı. Araç gereç parkını güçlendirdi, teknik kadrolarını ve idari yapılanmasını tamamladı. Bu kısa süre içerisinde MASKİ 2016 ile birlikte 242 milyonluk çok ciddi bir yatırım yaptı. En büyük sıkıntımız bütün ilçelerimizin alt yapılarını yeniden yeniliyoruz. 11 ilçemizin hem içme suyunu hem de kanalizasyonunu yeniliyoruz. İnşallah 2017 yılı içinde arıtma tesislerini projelendirerek hayata geçireceğiz. Bu ilçelerimizin alt yapıları çok ciddi yatırımlar istiyor. MASKİ olarak hem ilçelerimizin, hem de mahallerimizin taraması yapılıyor. İlçelerimizdeki mevcut tesislerin yenilenmesi işlemlerimiz devam ediyor. Malatya’nın suyu Türkiye’nin en kaliteli sularından bir tanesi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki insan sağlığı açısından şu an bizim musluktan akan suyumuz şişedeki sudan daha kaliteli” şeklinde konuştu.

Kaynarca Mahalle Muhtarı Osman Ay, MASKİ’nin Kaynarca Mahallesi’ne yaptığı çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Kur’an-ı Kerim hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız