SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Suyumuzda Sorun Kalmadı.. Artık İçilebilir..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, içme suyunun kirlenmesinden kaynaklanan salgın hastalığın kontrol altına alınması ve suyu sağlıklı duruma getirmek üzere yapılan çalışmaların ardından, suyun kaynatılmadan "İÇİLEBİLİR" duruma geldiği Vali Osman Derya Kadıoğlu tarafından açıklandı.

"SU İÇİLEBİLİR DURUMA GELDİ.."
Malatya içme suyundaki kirlenmeye karşın sürdürülen klorlama çalışmaları, sürekli su analizleri sonucunda, suda herhangi bir kirlilik kalmadığı, klor düzeylerinin normale ulaştığı Sağlık Müdürlüğü tarafından belirtildi.

Sağlık Müdürlüğü'nün bu konuya ilişkin bildirisi, Valilik tarafından basına açıklandı. Valilikteki açıklamaya, Vali Kadıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kemal Şener katıldılar.

Suyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

“21 Kasım 2005 tarihinden itibaren ilimizde artış gösteren ishal vakalarından dolayı Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı laboratuvarı ve Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nün yapmış oldukları tahliller sonucunda sularda kirlilik tespit edilmiş ve şehir şebeke suyunda hiper klorlama yapılması uygun görülerek, Malatya Belediyesi’ne öneride bulunulmuş ve bu arada şehir şebeke suyunun kaynatılarak kullanılması önerilmişti.

12 Aralık 2005 Pazartesi günü en son yapılan incelemelerde şehir şebeke suyunun uç noktalarında yeterli bakiye klor miktarları (0,3- 0,5 ppm) tespit edilmiş olup, ayrıca; Ankara Hıfzısıhha ve Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın yaptığı en son su tetkiklerinde suda kirlilik tespit edilmediğinden;

Malatya İl Halk Sağlığı Komitesi (İnönü Üniversitesi- İl Sağlık Müdürlüğü Bilimsel Kurulu) olarak aşağıdaki kararlar alınmıştır:

• Şehir şebeke suyunun uç noktalarında bakiye klor miktarının sürekli 0,3-0,5 ppm. Arasında tutulmasına hassasiyetle dikkat edilmesi,
• Muhtemel çıkabilecek hastalıklara yönelik ilgili sağlık kuruluşlarının laboratuar ve klinik düzeyde almış oldukları tedbirlerin devam ettirilmesi,
• Şehir şebeke suyunun uç noktalarında yeterli bakiye klor tespit edilip, kirlilik görülmediğinden şehir suyunun içilip-kullanılabileceği kararına varılmıştır.”

"KABUS BİTTİ.."
Vali Kadıoğlu, sudaki kirlenmenin son bulmasıyla ilgili olarak “Malatya ‘da bir kabus yaşadık. İnşallah, bu 3 haftada yaşadığımız üzüntüleri bir daha yaşamayız. Bu sıkıntının giderilmesi için yoğun bir çalışma yapıldı. Suya içilebilir yönünde rapor alındı. Gönül rahatlığıyla içilebilir. Malatya halkına geçmiş olsun.” dedi.

Vali, Malatya’da İl Sağlık Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile birlikte Acil Durum Tesbit Komisyonu oluşturulduğunu, bu komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü ve devamlı durum değerlendirmesi yapacağını da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız