SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suyumuzun ''Klor'' Raporu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da içme suyu kaynaklı salgın hastalığın ardından, suyun yeterince klorlanmadığı, bu nedenle sudaki kirlenmeden kaynaklanan hastalığın salgına dönüştüğü yolundaki saptamaların ardından, klorlama artırılırken, yapılan son incelemelerde "klorsuz su numunesi"ne rastlanmadı.

Malatya'da sudaki kirlenmenin yanı sıra son tüketim noktalarında alınan numunelerin bir çoğunda, sudaki kirlenmeye karşı "dezenfektan" olarak kullanılan klora rastlanmamıştı. Salgın hastalığın ardından önerilen önlemlerin en başında suda "hiper" klorlamaya geçilmesi geliyordu.

Gündüzbey'deki ana kaynağın dışında, kentteki 8 dağıtım deposunda da klorlamaya başlanırken, bunun etkisi salgının ortadan kalkması olarak görülmüştü.

20 NUMUNENİN SONUCU..
Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü Malatya Merkez İçmesuyu Şebekesi Klor İzleme faaliyetlerinin sürdüğü, son olarak aynı gün 09.30- 14.35 saatleri arasında şehrin çeşitli bölgelerinden alınan içmesuyu numunelerinde "bakiye klor değerleri"nin saptandığı bildirildi.

Numune alınan semtler ve bakiye klor değerleri şöyle:

-Sivas Caddesi Çetinkaya Market 1,0 ppm,
-Toptancılar Sitesi Çay Ocağı 0,4 ppm,
-Hanımınçiftliği Bilim Koleji 0,2 ppm,
-Hanımınçiftliği Merkez Bakkaliyesi 0,3 ppm,
-Hidayet Mahallesi Taştepe Camii 0,3 ppm,
-Sanayi Sitesi Cami Çeşmesi 0,6 ppm,
-Yeşiltepe Market önü Çeşmesi 0,7 ppm,
-MAŞTİ önü Umumi Çeşme 0,4 ppm,
-Yakınca Belediye Bürosu Özsan Sanayi 0,4 ppm,
-Onbin Konutlar Özaslan Kömür Ardiyesi 0,4 ppm,
-Fırat Mahallesi İpek Cad İpek Pide Fırını 0,5 ppm,
-Kernek Taksi Durağı Çeşmesi 0,5 ppm,
-Mücelli Sağlık Ocağı Önü Umumi Çeşme 0,4 ppm,
-Paşaköşkü 9. Sokak Deniz Pide Fırını 0,4 ppm,
-Paşaköşkü Su Teknik Şefliği 0,4 ppm,
-Yeşilyurt Cad Hacı Kalender Çeşmesi 0,4 ppm,
-Abdulgaffar Mah. Gazi Lisesi 0,4 ppm,
-Tevfik Temelli Cad. Doğan Erkek Kuaförü 0,4 ppm,
-Sağlık Müdürlüğü Bekleme Odası-Sıtmapınarı 0,5 ppm,
-Belediye önü umumi çeşme 0,5 ppm.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız