SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suzanna Hanıma Yardımcı Oluruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen yayınevi cinayetinde öldürülen Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske'nin eşi Suzanna Geske'nin iş talebiyle ilgili Malatya Belediyesi devreye girdi.

Bir panel için Malatya'ya gelen Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Dr. Lale Akgün, Malatya'da yerel bir televizyonun 'Malatya'nın Nabzı' isimli stüdyoda canlı yayın programına katıldı. Lale Akgün, öldürülen Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske'nin eşi Suzanna Geske'yi evinde ziyaret ederek görüştüğünü söyleyip, Suzanna'nın kendisine Malatya'da kalacağını aktardığını belirtti.

Milletvekili Akgün, Suzanna Geske'nin Malatya'da çalışmak istediğini, bu nedenle iş aradığını söylemesi nedeniyle bu konuda Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüştüğünü ve bayan Geske'nin talebini ilettiğini dile getirdi. Lale Akgün, "Suzanna hanım. kendisi Malatya'da kalmak istiyor. Benim yerim burası diyor. Çocuklarım burada doğdu diyor. Meşgul olayım istiyorum. Bu nedenle çalışma müsaadesi istedi. Malatya'nın bu konuda bir görevi varsa, Suzanna hanımı ve çocuklarını bağrına basmaktır. Zor durumda olan insanlara yardım etmek hepimizin görevidir"şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Panel için Malatya'ya gelen Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Lale Akgün hanımefendi, ilimizde yaşayan Suzanna Geske'yi de ziyaret etmişler. Suzanna isimli hanımefendi çalışma izni talebinde bulunmuş. Bu belgeyi verme imkanına sahip bir makam değiliz. Sanıyorum, Dışişleri veya İçişleri Bakanlığı'nın izin vermesi gerekiyor. Biz kendilerinin böyle bir konumdan istifade etmeleri durumunda, Malatya'da ikamet eden diğer hemşehrilerimize yardımcı olma gayreti içerisinde olduğumuz gibi, şehrimizde ikamet eden Suzanna hanımın da iş sahibi olması konusunda yardımcı oluruz" dedi.

FOTO:(Üstteki) Geske ailesi mutlu günlerinde.. (Alttaki) Almanya Sosyal Demokrat Parti milletvekili Lale Akgün'ün Belediye Başkanı Akın'a ziyareti..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız