SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tabanda Bir İttifakı Savunuyoruz"

0
Güncellendi - 2018-11-19 18:59:45
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da okul aidatı ödenmediği için bir çocuğun anaokulundan atıldığı iddialarına ilişkin, “Bakanlık kaydının silinmediğini söylüyor. Haber sitelerinde var ama yalan söylüyorlar. Çocuğun kaydı 96 TL için silinmiş” açıklamasında bulundu.

İşsiz kalan bir velinin, 90 TL 'aidat borcu' yüzünden çocuğunun Malatya Şehit Orhan Bakış Anaokulu’ndan atıldığı iddiaları,  okul müdürüyle konuşmalarını cep telefonuyla kaydedip  sosyal medyaya yükleyen öğrenci velisi tarafından gündeme getirilmiş, veli 42 gün okula gönderdiği öğrencisinin aidatını ödeyemediğini, bu nedenle okuldan atıldığını öne sürmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı ise, olayın bir iletişim sorunu olduğunu, öğrencinin kaydının silinmediğini açıklamıştı.

CHP Malatya İl Teşkilatı’nda, İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Malatya'da okul aidatı ödenmediği için bir çocuğun anaokulundan atıldığı iddialarına değindi.

“ÇOCUĞUN KAYDI 96 TL İÇİN SİLİNMİŞ”

Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "Öğrencinin kaydının silinmesi söz konusu olmamıştır. Okul yöneticimizle öğrenci velimiz arasında yaşanan iletişim sorunu giderilmiştir, öğrencimiz eğitimine ara vermeden devam etmektedir” açıklamasının doğruyu yansıtmadığını ileri sürerek, “Parası olmadığı için bir öğrenci anaokulundan atılıyor. Anaokulundan atıldığı sosyal medyaya düşüyor, okul ve okul müdürü inkar ediyor, ‘Böyle bir şey yok’ diyor. Bizde bununla ilgili belgeyi basın mensuplarıyla paylaşıyoruz. 13 Kasım’da yazılan yazı, ’14 Kasım itibariyle okulumuzun öğrencisi oğlunuz kaydı silinmiştir. Bu tarihten sonra öğrencinin okula getirilmemesi konusunu bilgilerinize arz olunur’ demiş. İşte belgesi de bu. Okul müdürünün imzasıyla belge bu. Ne kadar borcu var, 90 TL. Aileye ulaştık, konuştuk. Genel başkanımızın da bu konudan bilgisi var. Bakanlık kaydının silinmediğini söylüyor. Haber sitelerinde var ama yalan söylüyorlar. Çocuğun kaydı 96 TL için silinmiş” iddiasında bulundu.

“MHP VE AKP ZORDA”

Ağbaba, yerel seçim öncesi ittifak haberlerinin konuşulduğunu ifade ederek, “MHP, önce Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini açıkladı, ‘Eğer Cumhur İttifakı olmazsa, büyükşehiri almazsak başkanlığın tartışmalı olacağını’ söyledi, ardından Devlet Bahçeli bir dönüşle, ‘Biz bu ittifakta yokuz, İstanbul’da her yerden adayımızı çıkaracağız” dedi. Devlet Bahçeli, dün farklı bugün farklı şeyler söylüyor. MHP-AKP içerisinde bir ittifak tartışması devam ediyor. Biz bunu ilgiyle izliyoruz. Şimdi bu tartışma MHP’nin de içine sıçradı. Devlet Bahçeli, milletvekiliyle atışıyor. Burada MHP’nin ittifak istediği kesin çünkü MHP görüyor ki, bütün anketler gösteriyor ki hem MHP’nin hem de AKP’nin durumu çok zorda. MHP milletvekilinin de açıklaması o yönde, ‘Eğer ittifak olmazsa saraydan zılgıt yenebilir’ diyor. Dolayısıyla bir ittifak arayışı var” diye konuştu.

“RESMİ İTTİFAKTAN ÖTE TABANDA BİR İTTİFAK ÖNERİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’yle İyi Parti arasındaki görüşmeleri de değerlendiren Ağbaba, “AKP ve MHP ne yaparsa yapsın, önümüzdeki yerel seçimlerde büyükşehir ve Türkiye’nin birçok yerinde seçimleri kazanacağını görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi de başından beri seçimlere bir siyasi partiyle resmi ittifaktan öte tabanda bir ittifak öneriyor. Tabanda bir ittifakı savunuyoruz. Bunu da göstereceğimiz adaylarla sağlamaya çalışıyoruz. Onda da başarılı olacağımızı biliyoruz. İyi Parti’yle görüşmeler devam ediyor. İyi Parti ile partimiz görüşüyor, bu konudaki amacımız AKP-MHP ittifakındaki gibi bir maç değil, her alanda baskının, tek adamlığın hakim olduğu yerlerde Türkiye’nin nefes alacağı hamleleri yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonrada Cumhuriyet Halk Partisi’nin göreceksiniz ki yerel seçimlerde hem adalet yürüyüşündeki hem de 16 Nisan’daki o ruhu taşıyan hamleleri yapmaya devam edeceğiz. AKP ile MHP bir kafa karmaşası içerisinde, MHP kendi içinde genel başkanıyla milletvekili Twitter üzerinden atışıyorlar, bizde onları ilgiyle izlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ, O AKADEMİSYENLERLE BERABERİZ”

Ağbaba, Anadolu Kültür'e yönelik operasyonla ilgili, “Birçok bilim insanına operasyon yapılıyor. Anadolu Kültür Derneği’nde Prof. Dr. Betül Tanbay Tüten, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve gazeteci Çiğdem Mater Utku’nun da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alınıyor. Neden gözaltına alınıyor, Gezi eylemleriyle ilgili soru soruluyor. Arkadaşlar Gezi, AKP’nin kimyasını bozan bir isyandır. Gezi, bir suç değildir. Gezi, bizim Türkiye’deki geçmişimizin en önemli, şanlı olaylarından birisidir. ‘Darbe’ diye nitelendirilerek, Gezi’yi önemsizleştirmeye çalışıyor. Gezi’yi savunduğumuzu söyleyelim tüm Türkiye 2 bilsin. Gezi’ye her kesimden insanlar katıldı. Gezide taciz, tecavüz, cam kırma yok. Gezi’yi savunmak suçsa, o suçu bizde işledik. Bende 13 gün boyunca Taksim Meydanı’nda insanlara zarar gelmesin diye nöbet tuttum. Gezi suçsa, o suçu benimde işlediğimi söylemek isterim. Anadolu Kültür Derneği’yle beraber bir suç üretmeye çalışıyorlar. Bir faşizm egemen, Türkiye’de hukuk, demokrasi yok. Biz, o akademisyenlerle beraberiz, onların yanında, arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 yıl önce)
    Aferim sana bak ne güzel söylüyorsun.Biz geziyi savunuyoruz diyorsun... Akademisyen dediğin size göre akademisyen olabilir ancak bize göre olsa olsa ancak maşa olabilir. Bu akademisyenler bu memleket için ne üretmiş 1 tane yazabilirmisin.1960 yılların başında Amerika araba üretimi için otomasyon teknolojisini geliştirirken bu zihniyet bu ülkede başbakan asıyordu. Sayın Ağbaba bu kafa yapısının vatandaşta karşılığı yok olmadığı için iktidar olamıyorsunuz. size tavsiyem kafanızı değiştirini olmuyorsa susun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    CHP=HDP daha söze gerek varmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalee (5 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru diyorsun kardeş , açılım sürecini yapan CHP , fetö yü ülkenin başına musallat eden CHP , ekonomik krizin sebebi CHP , 5 milyon suriyeliyi ülkenin başına bela eden CHP
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Bu ak parti artik adaletli bir parti degil.liyakatsizlarla dolup taşmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (5 yıl önce)
    Ne tabanda ittifakı, CHP ile HDP'nin gönül ittifakı var, hem de alenî bir şekilde.
    0
    0
    Yanıtla
  • En azından bazıları gibi teröristleri davul zurnalarla sınır kapılarında karşılamadılar.Megriciler şimdi milliyetci kesildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayıştay (5 yıl önce)
    Herkes cebini doldurma derdinde
    0
    0
    Yanıtla
  • torpilsiz öğretmen (5 yıl önce)
    Belge var yine kabul edilmiyor.hayat suriyelilere güzel.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşık Veysel (5 yıl önce)
    Daha ciddi konular olmalıydı koskoca CHP nin genel başkan yardımcısı basın toplantısında bunları il başkanı açıklamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir çocuğun gururu ve bir babanın çaresizliği size büyük bir sorun olarak gelmiyorsa. Sizin ile biz farklı bir evrende yaşıyoruz olmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Video birkaç gündür sosyal medyada dolaşıyor.Müdüre hanım çocuğun okuldan atıldığını kabul ediyor ama sorumluluk bende değil diyor.Veli suriyeli olsaydı bir de üstüne para alırdı.Gerçi iyi oluyor ne yapsalarda bu Malatya ya müstehak
    0
    0
    Yanıtla
  • Hukuksuzluk (5 yıl önce)
    Malatya daki AVM kaçaktı ve mühürlenmişti akıbeti ne oldu acaba??
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit (5 yıl önce)
    Basın toplantısında soru sorulur ama onun için gazeteci gerek böyle medyaya böyle muhalefet
    0
    0
    Yanıtla
  • Esenlik (5 yıl önce)
    Ağbaba zaten söyleyemezde,,, Sayıştay raporları ile ilgili bir soru sorulmasını beklerdik en azından
    0
    0
    Yanıtla