SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabela ARGE'ye Havale!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın köy yollarını gösteren tabelaların biran önce takılması istendi.

İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısına, İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında devam edildi.
Gündem maddeleri ile önergelerin ele alındığı İl Genel Meclisi toplantısında, geçen yıl İl Genel Meclisi tarafından karar alınmasına rağmen, hala köy yollarını gösteren tabelaların yeterli takılmadığını dile getirilip, konunun araştırılması için talep ARGE (Araştırma Geliştirme) Komisyonu'na havale edildi.

İl Genel Meclisi toplantısında ayrıca, İl Özel İdaresi'nin yaptığı su ve toprak analiz ücreti ele alındı. 65 TL alınan toprak analizinin 50 TL'ye, 175 TL olan su analiz ücretinin de 150 TL'ye düşürülmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, asfalt yolların zaman zaman tahrip edildiği, bunun önüne geçilmesi için haber vererek kazı yapandan metrekare için 40 TL, haber vermeden asfaltı kazandan 80 TL ücret alınması kararlaştırıldı.

Bütçe Plan Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan Darende ilçesi Nurkuyusu, Karabacak, Haracören, Dumlupınar, Ağılyazı Kavak köy ve mezralarının sulama ihtiyacının Ayvalı çayından karşılanması, Merkez Üzümlü Köyü ile yayla arasındaki 4 kilometre yolun yapılması, Akçadağ ilçesi Karaçalık mevkiindeki tavuk çiftliği mevzi imar planı, Arguvan ilçesi İsaköy Güvencik 'e ahır ve mandıra yapılması için mevzi imar planı, Şahnahan beldesindeki eski köprünün yenilenmesi için 90 bin TL'lik ödeneğin verilmesi, Merkez Tohma köyüne su için sondaj vurulması, Yeşilyurt ilçesine 4 kilometre asfalt talebi de komisyonlarda incelenmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız