SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabela Rengi Anketi Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:21:59
Tabela Rengi Anketi Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

Ulusal Adres Veri Tabanı ile ilgili mevzuat gereği Malatya’daki mahalle sınırları ile cadde ve sokak isimlerinin yeniden düzenlenmesinin ardından cadde ve sokak levha renklerini belirlemek için Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen anket sonuçlandı.

Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri için ayrı ayrı düzenlenen anket sonuçlarına göre, Battalgazi İlçesi için sarı - kırmızı, Yeşilyurt İlçesi için ise yeşil - turuncu renkler tercih edildi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, 2014 seçimlerinden sonra Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin merkez ilçe olmasından dolayı bu iki ilçe için ayrı ayrı tabela renginin düşünüldüğü kaydedildi.

Adres levhalarının yeni rengini belirlemek için vatandaşların görüşünü almak isteyen Malatya Belediyesi, resmi internet sitesi olan www.malatya.bel.tr adresinde bir anket düzenledi. 27 Haziran - 12 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan ankete vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildiği belirtilirken, birçok farklı renklerin oylamaya sunulduğu ankette, en fazla oylanan renklerin; Battalgazi merkez ilçe için sarı ve kırmızı, Yeşilyurt merkez ilçe için ise yeşil ve turuncu renkleri olduğu kaydedildi.

Katılımcı yönetim anlayışını benimseyen Malatya Belediyesi’nce, cadde ve sokak levhalarına yönelik renk tercihlerinin belirlenmesinde, vatandaşların görüş ve önerilerinin önem arz ettiği belirtilerek, bu sebeple ankete katılan vatandaşlara teşekkür edildiği belirtildi.

Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri için tercih edilen renklerle ilgili anket sonucu:

BATTALGAZİ

Sarı - Kırmızı %  37

Sarı - Siyah %  8

Sarı - Mavi %  3

Yeşil - Siyah %  2

Yeşil - Kırmızı %  1

Yeşil - Turuncu %  21

Mavi - Siyah %  5

Mavi - Kırmızı %  1

Mavi - Yeşil %  1

Kırmızı - Siyah %  14

Kırmızı - Mavi %  5

Kırmızı - Yeşil %  2

YEŞİLYURT

Sarı - Kırmızı %  24

Sarı - Siyah %  7

Sarı - Mavi %  1

Yeşil - Siyah %  1

Yeşil - Kırmızı %  1

Yeşil - Turuncu %  39

Mavi - Siyah %  11

Mavi - Kırmızı %  2

Mavi - Yeşil %  1

Kırmızı - Siyah %  4

Kırmızı - Mavi %   7 

Kırmızı - Yeşil %   2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız