SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabelanın Rengini Soruyorlar!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:08:09
Tabelanın Rengini Soruyorlar!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, yetkisi ve sorumluluğu olmayan Kent Konseyi aracılığıyla 2 bin 509 cadde ve sokak ismini "emrivaki" ile belirleyen, konunun eleştirel olarak basın tarafından halka duyurulmasının ardından, bunun nihai bir çalışma olmadığı, değişiklik yapılabileceği açıklamasıyla "kamuoyunu uyutan", daha sonra da yeni isimleri resmi kayıtlara geçirten Malatya Belediyesi, yeni isimlerin yazılacağı tabelanın rengini halka sormaya karar verdi.

Garip ve ilgisiz isimlerle kentin kimliği üzerinde ciddi bir tahrifat yapan Malatya Belediyesi'nin, adeta dalga geçer gibi tabela rengini halkla birlikte belirleme girişimiyle ilgili basın bülteni şöyle:

"5393 Sayılı Belediye Kanunu ve 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun yanısıra ilgili yönetmelikler kapsamında ülkemizde adres bileşenlerinin tanımı yeniden yapılarak "adres"e bir standart getirildi. 

Konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilimizde bulunan cadde ve sokak isimlerinin ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yeniden belirlendiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi: 

Belediyemiz tarafından yeni belirlenen cadde ve sokak isimleri ile ilgili olarak yakın bir zamanda levhalama çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmalar sırasında Malatya’nın Büyükşehir olması da göz önünde bulundurularak Battalgazi ve Yeşilyurt Merkez ilçeleri için farklı renkler düşünülmektedir. 

Cadde ve sokak levhalarına yönelik renk tercihlerinin belirlenmesi sırasında, katılımcı yönetim anlayışını benimseyen belediyemiz için halkımızın görüş ve önerileri önem arz etmektedir.

Battalgazi ve Yeşilyurt Merkez İlçeleri için tasarlanacak cadde ve sokak levhalarının renklerinin belirlenmesi konusunda,  belediyemiz web sitesinde bir anket düzenlenerek halkımızın görüş ve önerilerine açılmıştır. 

Söz konusu ankete katılımın azami düzeyde olması, halkımızın karar alma sürecinde etkin olması için önem arz etmekte olup, yapılacak çalışmalara ışık tutacaktır. Ankete katılacak tüm hemşehrilerimize şimdiden teşekkür ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız