SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TABGİS Malatya'da Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası'nın (TABGİS) bölge toplantısı Malatya'da yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen TABGİS bölge toplantısına, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Sivas, Şanlıurfa ve Tunceli illerinden akaryakıt bayileri katıldı.

Toplantıda önce TABGİS'i tanıtıcı ve Türkiye'de akaryakıt sektörünün gelişmesiyle ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'de 12 bin 500 akaryakıt bayisi bulunduğunu belirtip, "Türkiye'de akaryakıt tüketimi ortalama 3 bin litre iken bu komşu ülkelerimizde 15 bin litreye kadar çıkmaktadır. Bu da gösteriyor ki, akaryakıt sektöründe yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı. MTSO olarak asıl görevlerinin üyelerinin sorunlarıyla ilgilenip ilgili yerlere aktarmak olduğuna dikkat çeken MTSO Başkanı Erkoç,
"Akaryakıt sektörüyle ilgili bir toplantıyı MTSO ile birlikte yapmayı bize TABGİS Malatya İl Temsilcisi Sadi Ergül beyin teklif etmesiyle, tereddütsüz kabul ettik. Çünkü, biz üyelerimiz için varız ve üyelerimizin bu tür organizelerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyarız" şeklinde konuştu.

TABGİS Genel Başkan Vekili Hasan Sevilir ise, "Kaçak ve hileli akaryakıt değişmez belamızdır" diyerek, akaryakıt bayilerinin güncel sorunlarını anlattı. "Vergisiz kazanç, kutsal kazanç değildir" diyen Sevilir, rekabet kurulunun akaryakıt bayilerinin 18 Eylül 2010 tarihine kadar yeniden yapılanmasını istediğini bildirdi. Yeniden yapılanma konusunda sendika olarak akaryakıt bayilerini toplantılarla bilgilendirdiklerini söyleyen Hasan Sevilir, akaryakıt bayilerinin sorunlarını en aza indirmek için çaba
gösterdiklerini kaydetti.

Daha sonra TABGİS yönetim kurulu üyesi Rıfat Özsoy ile TABGİS Avukatı Aykut Aydoğan, rekabet kurulunun akaryakıt bayileri ile ilgili kararları hakkında izahatlarda bulundular.

Daha sonra, belediye başkan yardımcısı Alican Bozkurt ile MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a plaket verilirken, Erkoç da, TABGİS Genel Başkan Vekili Hasan Sevilir'e tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız