SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tabi ki Barışı Savunacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:58:11
A- A+ PAYLAŞ

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 33 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı. 

Köy meydanında düzenlenen anma törenine Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Erzincan Milletvekili Sebahatttin Karakelle, Malatya Milletvekili Cemal Akın, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar’ın konuşmasıyla başladı. Akarpınar, Başbağlar katliamının Türkiye’de en büyük faili meçhul katliam olduğunu belirterek, “Bizler sabırla terörize olmadan, yıkmadan, devlet malına zarar vermeden, hukukun üstünlüğü ilkesi içinde hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Mazlumların kanı yerde kalmasın, birilerinin bizi yok saymalarına, ötekileştirmelerine rağmen aldırmadan Türkiye’de faili meçhul kalmış tüm davaların yeniden görülerek, faillerin adalet önünde hesap vermesini istiyoruz” diye konuştu.

“21 YIL ÖNCE MASUM İNSANLARI KATLEDEN HEM KATİLLERİ HEM DE ONLARIN ARKASINDAKİ GÜCÜ HEPİMİZİN BULMASI GEREKİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, 21 yıl önce 33 masum yurttaşın hayatını kaybettiği köyde acıyı paylaşarak yüreklerdeki kanayan yarayı bir nebze olsun sarmak için arkadaşlarıyla birlikte burada olduklarını ifade etti. Ağbaba, “Başbağlar 21 yıldır acısını kalbine gömerek bu büyük katliama rağmen hoşgörü ve kardeşlikten vazgeçmeyerek, barıştan taviz vermeyerek, tüm Türkiye'ye ciddi bir mesaj veriyor. Yalnızca Türkiye'ye değil, her gün kardeşin kardeşi boğazladığı sokaklarda kedilerin dolaştırıldığı, karnında bebeği ile masum kadınların katledildiği bir dönemde Orta Doğu’ya ve dünyaya da ciddi mesajlar veriyor. Tabi ki barışı, kardeşliği, dostluğu savunacağız, hoşgörüyü savunacağız. Ancak 21 yıl önce bir gece yarısı masum çaresiz insanları katleden insanların da kim olduğu ortaya çıkarılması gerekiyor ve hep beraber bu acıya karşı bu insanların yanında yer alan herkesin bu katillerin bulunması için çaba göstermesi gerekiyor. 21 yıl önce masum insanları katleden hem katilleri hem de onların arkasındaki gücü hepimizin bulması gerekiyor. Bulalım ki burada Başbağlar’da acımız biraz daha hafiflesin” dedi.

AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de yaptığı konuşmada, “Ateş düştüğü yeri sadece yakmıyor, aslında bizim 77 milyon insanımızın da yüreğini yakıyor. İşte onun için biz buradayız. İspatı vücut için buradayız, Sivas'tayız, Başbağlar’dayız. Osmanlı’ya uç beyliği yapmış, bayrağı savunmuş Ezanı Muhammediye’nin susmamasını, kandillerdeki yağların tükenmemesi için evladını askere gönderirken o Sivaslı ana da, Başbağlarlı ana da evladının eline kına yakarken 'hadi yavrum, hadi Hüseyinim sen benim son yongamsın, seni gönderiyorum. Eğer bizim bayrak gönderden inecekse, eğer bizim caminin minarelerinden ezan susacaksa sana sütümü haram ediyorum' diyen anaların evlatlarıydı onlar” diye konuştu.

Törende son olarak konuşan Vali Abdurrahman Akdemir, “21 yıl önce burada masum insanlarımızın uğradığı hain saldırıyı gerçekleştiren kirli ellerin ne denli insanlıktan uzak olduklarını ve terörün mantığının olmadığını tüm dünyaya bir kez daha duyurmak için buradayız. Bu vesileyle Başbağlar şehitlerimizi ve bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyorum. Bir kez daha gördük ki terörün sağı solu ve mantığı olmaz, nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarına en temel hakkı olan yaşama hakkına ve devletin güvenliğine saldırı düzenleyenler her zaman karşılarında devletimizi ve aziz milletimizi bulmuşlardır. Her dönem bir şekilde kirli eller tarafından kurulan tuzakları hep birlikte bozmak bizlerin tarihi sorumluluğudur” dedi.

Akdemir’in konuşmasının ardından 33 vatandaşın katledildiği alanda yapılan şehitlik ziyaret edildi ve dua okundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız